Daniel Băluță vrea un referendum local în Sectorul 4 privind proiectul stației de distrugere a deșeurilor

Urmare a adoptării de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti a hotărârii privind construcţia în Sectorul 4 a staţiei de distrugere a deşeurilor municipale, Primăria Sectorului 4 vrea organizarea unui referendum local în Sectorul 4 privind proiectul stației de distrugere a deșeurilor.

„Dincolo de poziţia firească a consilierilor locali, a consilierilor generali sau a primarilor din Capitală, singurii care pot să decidă sunt cetăţenii. De aceea, primarul Daniel Băluţă a hotărât demararea procedurilor necesare pentru organizarea unui referendum local în Sectorul 4 privind acest subiect extrem de important”, spune Primăria Sector 4, într-un comunicat.

Primar Baluta„Decizia e numai a oamenilor! Da, trebuie să punem în aplicare directivele europene în privinţa managementului deşeurilor. Da, municipalitatea trebuie să caute soluţii tehnice pentru a gestiona în mod corect acest aspect deosebit de important pentru sănătatea familiilor noastre. Da, investiţiile în acest domeniu sunt obligatorii! Dincolo de toate acestea însă, oamenii sunt cei care trebuie să decidă în cunoştinţă de cauză ce este bine pentru ei.

De aceea, în cursul lunii septembrie, voi începe procedurile pentru declanşarea unui referendum local în urma căruia comunitatea noastră să decidă în privinţa amenajării în Sectorul 4 a staţiei de distrugere a deşeurilor ce nu pot fi valorificate. De asemenea, voi solicita Consiliului Judeţean Ilfov să declanşeze acelaşi fel de procedură şi în localităţile învecinate cu Sectorul 4: Jilava, Berceni şi Popeşti Leordeni, pentru că orice se întâmplă la noi, este important şi pentru ei”, declară Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Primrăia mai spune că susţine toate investiţiile publice de anvergură, mai ales cele derulate cu bani europeni.

„În cauza de faţă, discutăm despre un proiect în valoare totală de 600 de milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), necesar pentru dezvoltarea oraşului şi totodată obligatoriu în procesul de management al deşeurilor”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati