Darius Vâlcov, dat în urmărire de Poliţie, în urma condamnării la şase ani de închisoare – FOTO

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a fost dat în urmărire de Poliţia Română, după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Şi Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosar, a fost trecut pe lista persoanelor urmărite.

Pe lista persoanelor urmărite publicată pe site-ul Poliţiei Române apare Darius Bogdan Vâlcov, domiciliat în Slatina, judeţul Olt.

”Împotriva celui în cauză Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor”, arată IGPR.

Pe aceeaşi listă se află şi Minel Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina, în prezent cu domiciliul în Drobeta-Turnu Severin. Acesta are un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Tribunalul Bucureşti, fiind condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la spalare a banilor.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov a fost condamnat, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, decizia instanţei fiind definitivă. El a fost căutat de către poliţişti la adresele cunoscute.

Doi oameni de afaceri care au fost condamnaţi definitiv în acelaşi dosar s-au prezentat, marţi seară, la Poliţia Judeţeană Olt şi au fost încarceraţi la Penitenciarul Craiova.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati