De Ziua Mondială a Alimentaţiei „Solidar Social” gătește mâncare tradiţională pentru cei 220 de beneficiari

Pe 16 octombrie sărbătorim World Food Day (Ziua Mondială a Alimentaţiei), zi dedicată fondării Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, în 1945.

Tema anului 2020 este „Grow, Nourish, Sustain. Together” – „Creştem, Hrănim, Susţinem. Împreună”.

”Nimic nu putea fi mai potrivit valorilor care au stat la baza parteneriatului între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Adi Hădean, atunci când, în urmă cu şapte luni şi jumătate, au demarat proiectul „Solidar Social”. Drept urmare, pe 16 octombrie, ne alăturăm iniţiativei Social Gastronomy Movement, o reţea internaţională care susţine capacitarea resurselor comunitare şi promovează ideea că alimentaţia poate constitui un mecanism al schimbărilor sociale pozitive”, potrivit unui comunicat de presă.

Echipa „Solidar Social” va găti mâncare tradiţională, românească, pentru cei 220 de beneficiari care primesc hrană zilnic, bătrâni singuri şi familii în nevoie, alăturându-se unui eveniment organizat simultan în alte 18 ţări.

De la debutul său, în luna aprilie, în cadrul proiectului au fost pregătite peste 110.000 de porţii de hrană caldă şi au fost parcurşi 14.500 de kilometri din poarta bucătăriei până la destinatari.

Au beneficiat de acest sprijin 580 de cadre medicate, 240 de bătrâni singuri sau familii aflate în nevoie, 70 de persoane aflate în regim de carantină şi 88 de copii, alături de familiile lor, cu domiciliul în zona Giuleşti-Sârbi.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati