Declarațiile lui George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi pe plajă”, anchetate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Membrii colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) au decis să se autosesizeze cu privire la declarațiiile influencerului George Buhnici despre ”femeile cu vergeturi” de pe plajă, anunță Csaba Asztalos, președintele CNCD, potrivit G4Media.

  • Dacă se constată o faptă de discriminare, colegiul CNCD poate aplica o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

”Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a spus Csaba Asztalos.

”Condiția femeii în societatea din România e una dificilă”

Întrebat dacă e vorba despre o atitudine larg răspânită în societate, Csaba Asztalos a declarat că ”în principiu, condiția femeii în societatea din România e una dificilă.

Suntem pe primul loc în UE la mame minore, pe primele locuri la traficul de ființe umane – toate acestea au legătură cu tratamentul în societate. Există și violența de familie cu femei ucise în fiecare an. Toate acestea au legătură cu un comportament în societate față de femei, unele moștenite istoric, altele create în diferite conjuncturi – competiție politică, publicitate etc, în care este exploatată sexualitatea femeii”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati