Declic anunță miercuri un protest la Palatul Victoria, în timpul ședinței de Guvern pe tema salariului minim european

Comunitatea Declic anunță că va organiza, miercuri, 9 noiembrie, de la ora 12:30, în fața Guvernului, la o acțiune de protest prin care cere Guvernului Ciucă să pună în aplicare, de îndată, directiva europeană pentru salarii minime decente, se arată într-un comunicat al organizației, transmite G4Media.ro.

,,Câtă vreme guvernanții discută de o creștere la doar 1.774 de lei a salariului minim pentru anul 2023, ne este clar că vor să fenteze directiva europeană și să îi mențină în sărăcie pe angajații pe salariul minim”, a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Pentru a atrage atenția asupra faptului că salariul minim pe economie este inuman de mic, membrii Declic vor ilustra diferența dintre realitatea politicienilor și realitatea unui angajat pe salariul minim din România.

,,Nicolae Ciucă’’, ,,Marcel Ciolacu’’ și ,,Marius Budăi’’ vor lua masa în fața Guvernului, așa cum fac de obicei politicienii bine plătiți: cu de toate.
Actorii care îi vor interpreta pe liderii coaliției vor sta la o masă încărcată, plasată chiar lângă masa austeră a unui angajat cu salariul minim, care abia trăiește de pe o zi pe alta.

,,Dacă guvernanții ar aplica imediat directiva europeană privind salariul minim decent, atunci acesta ar trebui să crească anul viitor la 3.275 de lei, în mână.  Aceasta este valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent și care ar permite celor care muncesc 8 ore pe zi să nu trăiască în sărăcie.” a completat Anduța Karetsou.

Potrivit organizatorilor, peste 63.000 de cetățeni au semnat petiția Declic prin care cer Guvernului majorarea salariului minim la nivel european.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati