Demisiile în Sănătate, Apărare și Ordine publică îngheață: Termenele de preaviz se suspendă

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență instituite în dată de 16 martie.

Între altele, decretul prevede că termenele de preaviz în cazul demisiei se suspendă pe întreagă durata a stării de urgență.

Măsură este valabilă pentru personalul din domeniile Apărării, Ordinii publice și Securități naționale, dar și pentru angajații din sistemul medical.

„Art. 56. – Termenele de preaviz prevăzute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu încep să curgă iar, dacă au început să curgă, se suspendă pe întreagă durata a stării de urgență, în cazul personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale.

Pe durata stării de urgență, pentru aceste categorii de personal, nu se aplică dispozițiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii”, se arată în decretul semnat de președintele Klaus Iohannis marți.

Totuși, pot fi suspendate/ demise din funcții persoanele cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Sănătății, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

„Art. 32. – Pe durata stării de urgență, pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pot fi suspendate/demise din funcții, persoanele cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Sănătății sau din unitățile cu personalitate juridică aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Sănătății, precum și din cadrul autorităților și instituțiilor publice centrale și locale cu atribuții în domeniul asistenței și protecției sociale, indiferent de statutul lor.

Nu este necesar că persoanele desemnate să exercite temporar aceste funcții să fie funcționari publici”, arată un alt articol al decretului semnat de șeful statului.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati