Denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, după apariția înregistrărilor cu intervenția acestuia pentru un afacerist controversat

Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae au depus un denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan cu privire la săvârşirea faptelor de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani, solicitând DNA începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia.

„În fapt, domnul Nicuşor Dan este deputat şi membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Totodată, este vicepreşedinte şi fondator al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în care a deţinut funcţia de preşedinte în trecut.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în care a fost membru, este iniţiatoare a numeroase demersuri în instanţă îndreptate împotriva autorităţilor statului, a autorităţilor administraţiei publice locale şi a unor dezvoltatori imobiliari. În spatele acestor iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să-şi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie. Presiunile puse asupra investitorilor prin folosirea acestui mecanism pot fi dovedite prin urmărirea cererilor de renunţare la judecată sau la anumite capete de cerere şi a sumelor primite cu titlu de donaţie. Chiar din declaraţiile de avere ale acestuia reiese că a primit sume importante cu titlu de donaţie (ex. 100.000 lei; 76.000 lei) de la persoane fizice şi juridice”, arată denunţul făcut de parlamentarii PSD la DNA.

Reamintim că Nicușor Dan, candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria București, este implicat într-un scandal după ce a sunat angajații Primăriei Sector 4, intervenind și ”garantând” pentru un afacerist controversat și implicat în zonele verzi din parcul Orășelul Copiilor și unde a construit ilegal un restaurant, fără nicio autorizație.

SCANDAL DE PROPORȚII / Nicușor Dan, ÎNREGISTRAT cum intervine pentru un afacerist controversat

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati