Deputata de Ilfov Gianina Șerban: AUR denunță abuzul de putere al coaliției PNL și PSD din Parlament. Statul este capturat

De patru luni de zile, Biroul Permanent Reunit al Parlamentului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru AUR în comisia care controlează activitatea SRI. Comisie care, de la începutul acestui an, a avut 12 ședințe secrete, acuză deputata AUR Gianina Șerban.

„Faptul că AUR, principalul partid de opoziție, nu a putut participa la aceste ședințe nu reprezintă decât o slăbire a democrației și o lipsă de transparență și de respect față de românii care își pun încrederea în noi.

După demisia lui Dorel Acatrinei, în decembrie 2023, AUR a depus două solicitări prin care a cerut numirea lui George Simion în această comisie. Pentru că au refuzat, am revenit cu a treia solicitare, pentru numirea în comisie a deputatului George Badiu. Fără rezultat.

Astăzi, majoritatea PNL-PSD din Biroul Permanent Reunit nu a vrut nici măcar să pună pe ordinea de zi a ședinței solicitarea noastră. Este un abuz al coaliției PNL-PSD, care continuă acapararea statului român, prin eliminarea opoziției și, automat, a democrației din această țară. AUR are dreptul legal să aibă un reprezentant în comisia care controlează activitatea SRI, o instituție care de nouă luni de zile nu mai are nici măcar șef cu drepturi depline, după demisia lui Eduard Hellvig.

AUR e sancționat în Parlament pentru notorietatea de care beneficiază la nivel național. Românii s-au săturat să fie ținuți în sărăcie și subdezvoltare de PNL și PSD, de 34 de ani.  De frică să nu fie sancționați la vot, liberalii și social-democrații încearcă să ne blocheze din toate părțile. De luni bune, AUR nu mai poate ține în Parlament audiențe cu cetățenii.

AUR va demara toate măsurile necesare, legale, pentru a sancționa atitudinea dictatorială a Parlamentului în privința drepturilor opoziției”, spune ea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati