Deputatul de București Antonel Tănase – mesaj la începerea anului școlar: Din păcate, în România- Eșuat- Educată, învățământul este în continuare un mare haos, o degringoladă ineptă

Deputatul Forța Dreptei București, Antonel Tănase afirmă, luni, la începutul anului școlar, că din păcate, în România- Eșuat- Educată, învățământul este în continuare un mare haos, o degringoladă ineptă, în care copiii sunt încurajați 70% din timp să repete mecanic, fără apel la logică. 

  • Azi este prima zi de școală și toți copiii ar trebui să intre cu bucurie, ca să iasă, dintr-un sistem bine pus la punct și performant, pregătiți pentru viață, pregătiți pentru oportunități dintre cele mai extraordinare și pregătiți pentru a fi excepționali, a scris Antonel Tănase pe Facebook.

El arată că, din păcate, în România- Eșuat- Educată, învățământul este în continuare un mare haos, o degringoladă ineptă în care copiii sunt încurajați 70% din timp să repete mecanic, fără apel la logică, informații inutile, în care sunt obligați să memoreze comentarii literare plictisitoare dictate placid și în care sunt transformați din personalități, în anonimi.

  • România- Eșuat- Educată- 2022 a rămas același sistem în care învățătorii și profesorii trebuie să se conformeze unei programe vechi și inutile și unde nu sunt încurajate aptitudinile sau talentele copiilor, ci doar lipsa argumentului și a pasiunii pentru cunoaștere. Iar în rarele cazuri când nu este așa, este datorită acelor profesori care își depășesc fișa postului și fac mult mai mult pentru elevi, dincolo de regulile rigide și condițiile precare pentru performanță puse la dispoziție de sistem, spune deputatul Forța Dreptei.

”Și totuși, le doresc astăzi copiiilor să-și păstreze curiozitatea și libertatea, părinților puterea să dărâme ziduri și profesorilor ambiția să-și mențină intactă pasiunea pentru misiunea lor grea și nobilă. Iar școala, ei bine, școala trebuie să se schimbe cât mai repede, pentru că nu este de ajuns ca ea să fie locul unde învățăm bastonașe, aritmetică, literatura sau istorie, ci locul unde omulețul care a strâns în minte și în suflet o avere, este încurajat și susținut să prindă aripi în viață!”, mai scrie Tănase.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati