Directorul Metrorex și-a dat demisia pentru că nu a terminat metroul din Drumul Taberei

Directorul general metrorex, Mariana Miclăuș, și-a dat demisia joi din funcție și a fost înlocuită cu Gabriel Mocanu, care a fost numit director general interimar într-o ședință a Consiliului de Administrație. Directorul demisionar își asumase inaugurarea metroului Drumul Taberei până la 30 iunie, lucru care nu s-a întâmplat, fiind anunțată o nouă amânare.

Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință joi, a luat act de demisia Marianei Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana lui Gabriel Mocanu, a anunțat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă citat de Club Feroviar.

Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex. El a fost și director general al Metrorex, în urmă cu mai bine de 10 ani de zile.

Demisia fostului director vine ca urmare a faptului că nu a dat în folosință metroul Drumul Taberei până la 30 iunie, așa cum se angajase. Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat că îi pusese acest lucru în vedere Marianei Miclăuș la preluarea mandatului de director Metrorex.

„Aşa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important şi o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuş în funcţia de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuţii tehnice cu toţi factorii implicaţi, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenţia asupra termenului de finalizare şi darea în circulaţie cu călători, iar cei care vor greşi trebuie să plătească. După ce toţi cei implicaţi m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforţat, i-am transmis doamnei director Miclăuş că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuş a înţeles că atunci când eşti într-o funcţie de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îţi asumi şi eşecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toţi cei care nu îşi fac treaba şi cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toţi trebuie să înţeleagă că sunt puşi în funcţii să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a afirmat ministrul de resort, Lucian Bode.

Mariana Miclăuş a preluat mandatul de director general interimar al Metrorex de la Marin Aldea, la data de 11 noiembrie 2019.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati