Discuții Metrorex – Sindicat: Micșorările de salarii, hotărâte în altă ședință

Subiectul micşorării salariilor angajaţilor Metrorex va fi discutat la o întâlnire viitoare între conducerea companiei şi sindicatul salariaţilor, informează Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM), după discuţiile de marţi dintre cele două părţi.

„Referitor la micşorarea salariilor, aceasta se va discuta în cadrul unei întâlniri ulterioare a părţilor”, spun reprezentanţii USLM.

Angajații care au blocat metroul nu vor fi sancționați disciplinar pe perioada negocierilor

Totodată, sindicatul de la metrou arată că părţile au mai stabilit că Metrorex nu va efectua disponibilizări de personal şi va căuta alte soluţii pentru rezolvarea problemelor de natură economică.

De asemenea, în urma discuţiilor de marţi, Metrorex a recunoscut calitatea USLM de sindicat reprezentativ la nivel Metrorex SA şi semnatar al Contractului Colectiv de Muncă pe 2020/2021, iar cele două părţi au convenit că nu vor fi iniţiate măsuri disciplinare împotriva angajaţilor pentru oprirea voluntară a lucrului.

Reamintim ca circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

Acţiunea a produs pagube de aproximativ 2,827 milioane de lei, iar Metrorex a anunţat că se va îndrepta împotriva celor responsabili, folosind toate mijloacele legale la dispoziţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati