Discuţii Rusia-Ucraina | Delegaţia ucraineană condusă de ministrul Apărării a ajuns la negocieri

Delegaţia ucraineană condusă de ministrul Apărării, a ajuns la negocierile din Belrus. Un consilier prezidenţial rus a declarat că discuţiile dintre Rusia şi Ucraina în apropiere de graniţa dintre Ucraina şi Belarus, vor începe luni, la prânz, ora Moscovei (11.00, ora României), a informat agenţia de presă de stat rusă TASS, conform CNN.

Delegaţia ucraineană a ajuns în zona de negocieri de la graniţa dintre Ucraina şi Belarus pentru a purta discuţii cu Rusia, a anunţat preşedinţia ucraineană, luni dimineaţă.

Potrivit unui comunicat, delegaţia include, printre alţii, ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Mykhailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mykola Tochytskyi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat anterior pe Telegram că a acceptat negocieri cu Rusia şi că acestea urmează să aibă loc la frontiera Ucrainei cu Belarusul, în apropierea zonei de excludere de la Cernobîl, în urma unei medieri a preşdintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, cu care a discutat la telefon.

Ucraina a cerut „încetarea imediată a focului şi retragerea trupelor ruse”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei ucrainene, scrie news.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati