DOCUMENT O agenție din subordinea lui Ciolacu angajează în grabă “voluntari” cu MII de dolari, la Moscova, în Iran sau Irak- în timp ce premierul anunță reducerea aparatului bugetar și a cheltuielilor

În contextul ultimului anunț al liderului PSD Marcel Ciolacu prin care amenință cu reducerea aparatului bugetar și a cheltuielilor, o agenție aflată în subordinea directă a premierului, Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), care a înlocuit Invest România, angajează în grabă mai mulți ”voluntari” care vor avea indemnizații de mii de dolari pe lună, inclusiv decontul chiriilor și a altor cheltuieli.

Conform documentului, în doar trei zile, cele 20 de posturi vor fi deja ocupate: vineri anunțul a fost afișat la sediul Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, după care mâine, luni (7 august) și marți (8 august) depunerea dosarelor, iar imediat, miercuri (9 august), vor fi anunțate și selecțiile.

Anunțul privind aceste noi angajări vin la doar o zi după ce premierul Ciolacu cerea finalizarea rapidă a OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare și a aparatului de lucru, precizând că aceste măsuri le va lua „indiferent de orice presiune” și că nu va ceda la această provocare.

„Indiferent de orice presiune, eu nu voi ceda la această provocare”, spunea premierul cu referire la aceste reduceri.

Acești ”voluntari” angajați ca reprezentanți ai ARICE în zonele precizate în document vor avea calitatea de membri ai Corpului diplomatic și consular al României, pe perioada trimiterii lor în misiune în străinătate, iar salariile pot ajunge și la 10.000-12.000 de dolari pe lună, la care se adaugă decontarea chiriilor locuințelor și a altor cheltuieli.

”Voluntari” angajați pentru posturi la Moscova, în Iran, Irak sau la Erbil, capitala Kurdistanului irakian.

Interesant de menționat este și faptul că dintre cele 20 de noi posturi, unele sunt pentru zone foarte controversate, țări cu care occidentul a limitat relațiile diplomatice sau în zone nerecunoscute ca state, cum este Rusia, Iranul sau Kurdistanului irakian.

Ce este, cu ce se ocupă și când a apărut Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior

În februarie, Executivul a emis o hotărâre de guvern prin care au fost create condiţiile necesare funcţionării Agenţiei Române de Investiţii şi Comerţ Exterior. Dacă până în acest an Invest Roma­nia era în subordinea Ministerului Eco­no­miei, noua agenţie – care preia şi atribu­ţiile Invest România – se află în subor­di­nea directă a pre­mie­­rului (a lui Ciucă și acum a lui Ciolacu).

Această nouă Agenţie asi­gură urmărirea, co­or­donarea şi contro­lul aplicării şi res­pec­tării reglementărilor din domeniul inves­ti­ţiilor străine directe şi de portofoliu în Ro­mânia, al comer­ţului exterior şi al urmăririi investiţiilor româneşti în străi­nătate, reprezentând statul român atât în plan intern, cât şi extern; va avea ca atribuţii iniţierea, elaborarea, promovarea, fundamen­tarea şi aplicarea politicilor şi strategiilor guvernului în aceste domenii, precum şi iniţierea şi elaborarea cadrul normativ necesar.

Astfel, Agenţia Română de Investiţii şi Comerţ exterior va fi interfaţa principală dintre potenţialii investitori şi autorităţile române locale şi centrale, constituind un veritabil punct de legătură pentru investitorii străini, oferindu-le asistenţă şi consultanţă pentru implementarea proiectelor de investiţii.

Rareş-Ştefan Burlacu a fost numit în funcţia de preşedinte, în decembrie 2022, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Vă prezentăm mai jos în link, și Ordinul privind concursul intern de angajare a ”voluntarilor”, Ordin care a fost dat pe 31 iulie 2023, cu doar cateva zile în urmă:

REGULAMENT RETEA EXTERNA ARICE august 2023

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati