Doi indivizi care avea culturi de canabis în județul Ilfov, reținuți de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus sâmbătă reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.

S-a reţinut că, în perioada 2022-2023, inculpaţii, au înfiinţat şi întreţinut culturi de canabis, în scopul comecializării, dar şi pentru consum propriu, într-o comună din judeţul Ilfov. Au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate două culturi formate din 50 şi respectiv 11 plante de canabis. De asemenea, în locuinţele inculpaţilor au fost găsite si ridicate cantitatea totală de 16,5 kilograme de canabis, seminţe de canabis, 8 timbre LSD, cântare de mare precizie şi grindere, mai multe telefoane mobile, precum şi obiecte utilizate la depozitarea, porţionarea şi ambalarea drogurilor.

Sâmbătă a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog. La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati