Două persoane au fost reținute după ce au mințit o femeie din București că o vor angaja și i-au cerut bani

0

Două persoane care s-au dat drept angajaţi ai unei instituţii şi au determinat o femeie din Bucureşti să le dea mai mulţi bani, promiţându-i că va fi angajată în aceeaşi instituţie, au fost reţinute de către poliţişti. Bărbatul era urmărit pentru infracţiuni comise în judeţul Alba.

”La data de 16 februarie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 13 au reţinut două persoane, o femeie de 27 de ani şi un bărbat de 36 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în 8 februarie, Secţia 13 Poliţie a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că, la data de 4 februarie 2023, în jurul orei 19.00, două persoane necunoscute, care şi-ar fi atribuit calităţi oficiale de reprezentanţi ai unei instituţii publice, ar fi contactat-o prin intermediul unei reţele de socializare.

”Apoi, sub pretextul că va fi angajată în cadrul instituţiei din care acestea fac parte, ar fi indus-o în eroare, determinând-o să le remită 11.500 de lei şi 2000 de euro, precum şi telefonul mobil. Ulterior, la data de 6 februarie 2023, în timp ce persoanele se aflau în locuinţa femeii, profitând de neatenţia ei, i-ar fi sustras din portofel un card bancar, pe care l-ar fi folosit, ulterior, la efectuarea mai multor cumpărături în diverse centre comerciale”, au precizat poliţiştii.

Aceştia au explicat că, în urma anchetei, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârşită de o femeie, în vârstă de 27 de ani şi un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională.

Totodată, din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul este urmărit, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Alba Iulia, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, fiind condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare. De asemenea, pe numele bărbatului mai era emis un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Alba Iulia, într-un dosar de înşelăciune.

Cercetările sunt continuate de către  Secţia 13 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version