Managerul Spitalului „Dr. Victor Babeș” din București, despre numărul de cazuri de COVID: „Acum nu mai avem nimic de făcut”

Emilian Imbri, managerul Spitalul Victor Babeș din Capitală, este de părere că România a ajuns în punctul în care nu mai poate face nimic pentru a stopa pandemia.

„Acum nu mai avem nimic de făcut. În momentul în care ajungem în situația asta, în care fiecare zi numărul de cazuri crește cu 5.000, 6.000, nu se mai poate face nimic. Ce ne facem, însă, că nu avem suficiente paturi pentru a interna toată populația României?

Avem nevoie de vreo 18.000 de paturi ca să stăm liniștiți și de 8.000 de paturi de terapie intensivă. Părerea mea este că în momentul de față nu mai avem nimic de făcut decât să respectăm ce trebuie să respectăm. Se poate lua modelul din țările din jurul nostru, cu riscul pe care și le-au asumat și aceste țări. Mă refer aici la riscul unor demonstrații. E singurul lucru pe care poți să îl mai faci”, a declarat Emilian Imbri, managerul Victor Babeș.
”Spitalele mari nu trebuie să ajungă spitalele COVID”
„Poate ajungem la acel adevăr, pe care toți s-au ferit să îl recunoască. Această boală nu poate fi stăvilită decât prin măsuri foarte stricte și nu are tratament. Nu putem decât să eșalonăm îmbolnăvirile, ca să nu se îmbolnăvească foarte mulți români deodată.
În România sunt peste 500 de spitale, aprope jumătate au intrat deja în circuitul COVID. Restul de spitale sunt spitalele mari, grele, spitale județene cu 900 de paturi. Spitalele mari nu trebuie să ajungă spitalele COVID. Este greu de dovedit un număr mare de pacienți plus că ar rămâne orice boală fără suport”, a mai precizat Emilian Imbri la Digi24.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati