Medic despre cele două săptămâni de restricții în București: „Pare ca rezultatele sunt slabe”. Ce soluții propune

1
178
Pixabay

Restricțiile trebuie întărite în zonele care înregistrează multe cazuri de coronavirus, iar capacitatea de testare crescută, mai ales în localitățile unde se efectuează puține teste, este de părere Radu Țincu, medic de terapie intensivă la Secția ATI a Spitalului Floreasca.

Doctorul dă exemplul Marii Britanii și al Germaniei, care au avertizat că sistemele de sănătate se pot bloca din cauza numărului prea mare de pacienți Covid.

Medicul Radu Țincu spune că nu este nicio îndoială că pandemia se află într-o fază de accelerare, mai ales în zonele de focare, scrie Digi24.

„În București s-au implementat măsuri, trebuie să vedem dacă am obținut rezultatul scontat. Pare ca rezultatele sunt slabe. Probabil că măsurile trebuie întărite, pentru că trebuie să ne uităm la capacitatea sistemului sanitar de a prelua bolnavii. Trebuie să adaptăm politicile sanitare la sistemul sanitar”, a declarat radu Țincu.

Trebuie mărită capacitatea de testare

El spune că este greu de testat întreaga populație a României, după modelul Slovaciei, din cauza populației mult mai mari, 18-20 milioane în România, față de 5,4 milioane în Slovacia. Însă țara noastră trebuie să crească numărul de teste, mai ales în zonele unde se testează puțin.

„Am văzut că este o diferență mare de testare între zonele țării, sunt orașe mari unde se testează mult, iar alte localități unde se fac puține teste. Trebuie corectată rapid diferența, testarea trebuie să fie unitară”, a mai afirmat dr. Țincu, precizând că numărul real de cazuri este oricum de 6-10 ori mai mare decât infectările depistate.

„Soluția este testarea extinsă. Zonele cu puține teste trebuie să crească numărul de teste”.

Restricții mai dure

Medicul pune creșterea numărului de cazuri pe seama nerespetării restricțiilor impuse. El spune că măsurile trebuie să fie ma dure și a dat exemplul altor țări.

„Probabil nu s-au respectat măsurile în zonele cu multe cazuri, de aceea a crescut numărul. Mă așteptam la măsuri mai dure”, a mai arătat Radu Țincu, dând exemplul Angliei sau Germaniei.

„Boris Johnson, Angela Merkel au accepat că sistemele lor de sănătate nu pot prelua numărul de pacienți. Trebuie să avem maturitatea să acceptăm și noi ca sistemul de sănătate nu va putea prelua toți pacienții”, a spus dr. Radu Țincu.

1 COMENTARIU

  1. Frate si daca se inmulteste testarea dispare covrigu ? Ce sa zic, asa si cu vaccinul , asta se face pt viitor noi traim in prezent, ACUM este nevoie de un medicament foarte eficace care sa fie sigur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.