Drumul Valea Largă. Primarul Ciucu semnalează că PMB nu a emis avizele pentru defrişarea a 400 de copaci: ”Nu mai fac lucrările sau îmi asum o amendă destul de mare”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, semnalează că nu a primit avizul de defrişare de la Primăria Capitalei pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă.

Potrivit sursei citate, edilul general Nicuşor Dan nu a emis avizele pentru defrişarea celor 400 de copaci de pe marginea drumului, acţiuni necesare pentru finalizarea lucrărilor de lărgire a străzii Valea Largă, care are ca obiectiv fluidizarea traficului pe Prelungirea Ghencea şi Bulevardul Timişoara.

  • Acesta a adăugat că în aceste condiţii are două opţiuni, şi anume ori renunţă la lucrare sau taie copacii fără aviz şi plăteşte o amendă destul de mare.

Ciprian Ciucu a subliniat că acesta nu reprezintă un atac la primarul general, Nicuşor Dan.

„O spun din capul locului, acesta NU este un atac la domnul Primar General, Nicuşor Dan. Apelul public, pe un ton decent şi calm este doar ultima pârghie pe care o am pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă. Am muncit mult. Doi ani, am muncit enorm pentru a ajunge aici unde suntem: să executăm această arteră, cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete, cu trotuare largi şi cu toate utilităţile. Ea va degreva Prelungirea Ghencea, pe care o va conecta cu Bulevardul Timişoara. În acest moment trebuie ca Apa Nova să lucreze la canalizare şi este blocată. Ei intenţinează chiar să mute echipa de muncitori de acolo pentru că nu mai au front de lucru”, a scris Ciprian Ciucu, miercuri pe Facebook.

Edilul Sectorului 6 a adăugat că munca de până în prezent a fost ‘fabuloasă’ iar costurile mari, că autoritatea locală a contractat şi efectuat un studiu prefezabilitate, a contractat procedura achiziţie şi efectuat studiul de fezabilitate pentru exproprierile sunt necesare, a contractat procedura achiziţie şi realizat studiu de trafic.

„Munca pe care am făcut-o până acum a fost fabuloasă iar costurile au fost mari:

1. Am contractat şi efectuat un studiu prefezabilitate;

2. Am contractat (procedura achiziţie) şi efectuat studiu fezabilitate. Acesta ne-a spus ce exproprieri sunt necesare;

3. Am contractat (procedura achiziţie) şi efectuat studiu de trafic;

4. Am realizat şi Consiliul Local a votat o Hotărâre pentru cere dreptul de la PMB pentru a putea face exproprieri;

5. Consiliul General ne-a aprobat printr-o Hotărâre dreptul de a face exproprieri;

6. Contractare (procedura achiziţie) firma de avocatură pentru a ne asista în exproprieri. Am realizat primele exproprieri din istoria Sectorului 6!

7. S-a făcut o comisie de expropriere la nivelul PMB care a avizat fiecare din cele câteva zeci de exproprieri realizate. Acestea ne-au costat cca. 4 milioane de lei!

8. Consiliul General ne-a aprobat printr-o altă Hotărâre exproprierile, terenul devenind proprietate publică a Municipiului Bucureşti;

9. Am realizat contractat şi realizat Studiu de fezabilitate apă-canal;

10. Apa Nova a realizat proiectare apa-canal care a fost trecuta prin comisiile tehnice ale PMB şi care a necesitat ZECI DE AVIZE;

11. Am obţinut autorizaţie de construire, aviz de mediu etc;

12. Apa Nova a contractat lucrările şi a mobilizat deja echipa de muncitori;

13. Am contractat lucrările la reţelele de gaz, energie, NETCITY;

14. Am realizat procedura de achiziţie proiectare şi execuţie drum;

15. Am depus în noiembrie 2022 cererea de avizare defrişărilor de către PMB, inventarierea fiecărui copac în parte (specie, dimensiuni etc);
NU AM PRIMIT NICI PÂNĂ ACUM DE LA PMB AVIZUL DE DEFRIŞARE”, a completat Ciucu.

Edilul Sectorului 6 a mai spus că, în lipsa acestui aviz, care presupune defrişarea a ccc. 400 de copaci, şi pentru fiecare copac ÎMI ASUM PLANTAREA A ÎNCĂ 10 COPACI în compensare, am două opţiuni:

1. Nu mai facem lucrările şi,

2. Îmi asum o amendă destul de mare, pe care dacă o voi lua în nume personal, nu ştiu dacă mi-o permit”.

„În acest moment, tind să îmi asum amenda pe care domnul Primar General mi-o va da, dar rămân cu conştiinţa împăcată că am făcut tot ce ţine de mine ca să scot cartierul Brâncuşi şi Prelungirea Ghencea, parţial, din mizerie. Mai rămâne şi varianta ca totuşi, să primim săptămâna acesta avizul de defrişare care a fost temeinic întocmit, care a trecut de toate departamentele din PMB şi care se află de mai mult timp pe biroul domnului Primar General. Am făcut tot ce a ţinut de mine şi pe căi formale şi pe căi informale, politice. Avizul nu vine. P.S. Vă rog frumos pe toţi, inclusiv pe ziarişti, să nu trataţi această poziţie publică ca pe un “atac”. Nu este. Este doar o explicaţie care se verifică 100% factual. Am nevoie de o relaţie decentă, instituţională, cu domnul Primar General Nicuşor Dan”, a conchis Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati