După șapte ani, un bucureștean și-a regăsit câinele pierdut. După nici o zi, animalul a fost aruncat înapoi pe stradă

0

Un echipaj al Serviciului Poliția Animalelor din cadrul D.G.P.L.C.M.B. a fost sesizat, în urmă cu câteva zile, cu privire la prezența unui amstaff – câine dintr-o rasă periculoasă – în apropierea unor case de la marginea Sectorului 5 din București.

Animalul fusese priponit cu o sârmă de gardul unei porți și lăsat de izbeliște, fără apă și mâncare. Pentru că patrupedul avea microcip, polițiștii locali l-au scanat rapid cu cititorul și au rămas surprinși: era același câine pe care, cu doar câteva zeci de ore mai devreme, îl redaseră stăpânului său. Care îl pierduse în urmă cu șapte ani! 

Crezând că era vorba de o neînțelegere, polițiștii locali au mers la domiciliul proprietarului din Sectorul 2 al Capitalei pentru verificări. Acolo, T.Ț, în vârstă de 41 de ani, a recunoscut că era vorba despre câinele său pe care în pierduse în 2015. Bărbatul nu a putut însă explica prezența animalului tocmai în Sectorul 5 al Capitalei și a dat vina pe mama sa, o persoană în vârstă, care ar fi uitat poarta deschisă.

Chiar și așa, “iubitorul de animale” a refuzat să-și mai primească câinele acasă, preferând să-l lase la un adăpost specializat al municipalității. Pentru că abandonarea pe domeniul public fără hrană, apă și tratament medical a animalelor cu deținător constituie contravenție – potrivit Legii 205/2004 privind protecția animalelor – T.Ț. a fost sancționat de polițiștii locali ai D.G.P.LC.M.B. cu amendă în valoare de 3.000 de lei. Acesta a solicitat comunicarea procesului verbal prin poștă întrucât prezența polițiștilor la poarta sa l-ar fi făcut de râs în cartier. 

Câinele abandonat a fost preluat de ASPA și transportat la centrul specializat din Bragadiru unde beneficiază de îngrijire medicală și hrană.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version