E important să învățăm înainte de toate regulile după care jucăm

Îți amintești primul joc pe care ai învățat să-l joci? Dacă îți amintești asta, s-ar putea să-ți amintești și persoana sau persoanele care ți-au prezentat regulile sale înainte de a-l începe. Toate jocurile au propriile reguli, fie că este vorba de un joc internațional de tenis sau de jocurile de societate pe care le joci cu prietenii tăi. Dar este esențial să înveți legile jocului înainte de meci? Nu putem să le aflăm chiar în timp ce jucăm?

Răspunsul este „nu” și asta e pentru că totul în viață „is played by the rules”, cunoașterea lor fiind necesară în prealabil.

În sport, regulile sunt ceea ce trebuie și nu trebuie să faci, atât în interiorul, cât și în afara terenului. Ele includ codul vestimentar, etica comportamentală și schema de marcare și se aplică jucătorilor, antrenorilor și arbitrilor. Dar aceste reguli nu sunt aceleași pentru toate jocurile și se schimbă drastic de la unul la altul. Să luăm exemplul tenisului; jucătorul ar trebui să lovească mingea în interiorul liniei albe pentru a câștiga un punct. Sau, pe de altă parte, chiar dacă nu știi să joci fotbal, știi în mare ce trebuie să facă jucătorii. Pe scurt, regulile se schimbă de la un sport și de la un joc la altul și ar trebui să înveți regulile lor înainte de a intra în pâine.

Mulți oameni joacă jocuri pe computer în prezent, dar este oare fezabil să le joci fără a respecta regulile? Nu din nou. Și pentru a-ți simplifica jocul, diferitele tipuri de software-uri îți spun regulile înainte de a-ți permite să joci. Înainte de rundele propriu-zise, unele jocuri includ chiar și un meci de antrenament pentru a te învăța regulile și pentru a ușura tot procesul. Când vine vorba de jocuri de cazinou, jucate în cazinouri offline sau online, regulile sunt create pentru a garanta o experiență excelentă pentru participanți, iar ghidurile detaliate sunt disponibile pentru oricine. Toți fanii pokerului, precum și cei care nu sunt fani, pot citi regulile după care se joacă poker Texas Holdem și pot afla ce este un flop, un turn sau un river. Texas Hold’em rămâne cea mai populară formă a celui mai popular joc de cărți din lume și se distinge prin faptul că jucătorii primesc două cărți, cu fața în jos, numite adesea „gaura”, la începutul jocului. Prima rundă de pariere are loc în acest moment.

Foto: pexels

Pentru sporturile internaționale, cum ar fi fotbalul sau cricket-ul, există reguli scrise care trebuie să fie respectate pe tot globul. Și aceste reguli sunt modificate pentru jocurile locale, în funcție de teren, jucători și coordonatori, dar baza va fi aceeași. Câștigătorul va fi selectat pe baza regulilor jocului; de asemenea, regulile sunt folosite și pentru a se rezolva disputele în timpul meciului. Un sport sau un joc fără reguli este echivalent cu haosul.

Și în viața de zi cu zi, oricât de mult am nega asta, avem nevoie de niște reguli pe care să le respectăm. Câteva linii care să ne direcționeze și care să ne spună ce ar trebui să facem nu ne limitează, ci, dimpotrivă, ne lărgesc orizonturile. Unele dintre cele mai importante reguli după care ar trebui să ne ghidăm se referă la a trăi în conformitate cu propriile valori, a te concentra pe ceea ce contează pentru tine cu adevărat, să ai în vizor fiecare zi în parte și să nu trăiești în viitor, să te bucuri de schimbări și să le accepți, să accepți totodată și diferențele dintre oameni, să vezi binele din fiecare, să te încurajezi pe tine însuți, dar și pe ceilalți.

Singura întrebare care se ivește odată cu aceste reguli este: le vei accepta și le vei respecta?

Regulile sunt structura de bază a unui joc și este imposibil să existe un joc fără reguli prestabilite. Acest lucru este esențial în cazul jocurilor online, deoarece acestea sunt jucate practic cu jucători necunoscuți. Așa că nu ezita să citești regulile înainte de a începe jocul, este scurtătura ta spre succes.

Sursa: Articol de la partener

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati