Eintracht Frankfurt domină echipa ideală a Europa League; Kostic, cel mai bun jucător

Europa League

Eintracht Frankfurt, câştigătoarea Europa League la fotbal în acest sezon, domină echipa ideală a sezonului în a doua competiţie continentală intercluburi, în care a dat atât cel mai bun jucător, pe sârbul Filip Kostic, cât şi cel mai bun tânăr jucător, pe Ansgar Knauff, potrivit Agerpres.

Eintracht are patru jucători în cel mai bun ”unsprezece” al sezonului, alcătuit de panelul UEFA de observatori tehnici, portarul Kevin Trapp, fundaşul austriac Martin Hinteregger, mijlocaşul sârb Filip Kostic şi atacantul columbian Rafael Santos Borre.

Glasgow Rangers, echipa la care joacă românul Ianis Hagi, finalista competiţiei, are trei reprezentanţi, fundaşul nigerian Calvin Bassey, mijlocaşul James Tavernier, golgheterul acestei ediţii, şi atacantul Ryan Kent.

Semifinalistele West Ham şi RB Leipzig completează echipa ideală, cu doi jucători fiecare, fundaşul Craig Dawson şi mijlocaşul Declan Rice, respectiv mijlocaşul Konrad Laimer şi atacantul Christopher Nkunku.

Filip Kostic (29 ani) a fost desemnat cel mai bun jucător din acest sezon în Europa League, având 12 partide, 3 goluri şi 6 pase decisive, inclusiv una în finală. El a acoperit în medie 14,26 km pe meci, iar în finală a atins o viteză de 33,4 km/h, potrivit cifrelor publicate de UEFA.

Mijlocaşul Ansgar Knauff (20 ani) a fost ales cel mai bun tânăr jucător al competiţiei, el venind la Eintracht în ianuarie de la Borussia Dortmund (împrumut). El a marcat cu FC Barcelona şi West Ham în 7 apariţii în Europa League, în care a mai furnizat un assist în semifinala cu West Ham. A alergat în medie pe meci 13,75 km, iar în finală a avut o viteză maximă de 33,3 km/h.

Eintracht Frankfurt a câştigat trofeul Europa League , după ce a învins formaţia scoţiană Glasgow Rangers cu scorul de 5-4, la loviturile de departajare, miercuri seara, în finala jucată la Sevilla, în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 1-1), după prelungiri.

Sursa: Agerpres

Articolul Eintracht Frankfurt domină echipa ideală a Europa League; Kostic, cel mai bun jucător apare prima dată în Sport Alert.

Citeste mai mult…

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati