ELCEN, după ce Firea a acuzat Guvernul că a oprit intenționat apa caldă: Dezinformează și minte în continuare

0
254
elcen

Producătorul de energie electrică și termică Electrocentrale București (ELCEN) reacționează după declarațiile Gabrielei Firea, care a acuzat Guvernul că a oprit intenționat furnizarea apei calde în Capitală, pe durata campaniei electorale şi înaintea acesteia, pentru ca populaţia să-i fie ei ostilă. ELCEN spune că Firea „dezinformează și minte în continuare pentru a ascunde neputința de a gestiona termoficarea din București și dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său”.

Firea: „S-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern”

Primarul în funcţie, Gabriela Firea, a acuzat luni că pe toată durata campaniei şi înaintea acesteia „s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern”, pentru ca populaţia să fie ostilă faţă de ea.

„Toată perioada de precampanie şi campanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura prin CET-uri ca să fie populaţia ostilă faţă de mine, deşi agentul termic este produs de CET-uri care ţin de Guvern. Gropile de gunoi sunt avizate de Ministerul Mediului, deci de Guvern”, a susținut Firea.

ELCEN: „Dezinformează și minte în continuare”

ELCEN – aflată în subordinea Ministerului Economiei – a reacționat marți printr-un comunicat de presă în care spune că „cheltuielile uriașe investite in imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investițiilor, incapacitatea de a atrage fonduri europene nerambursabile esențiale pentru modernizarea rețelelor, precum și nerespectarea în mod repetat a obligațiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilității opiniei publice față de acest mandat dezastruos pentru București”.

Vezi și: Pe bucureșteni îi așteaptă o iarnă foarte grea. Dan: Sistemul de termoficare, „mai prost” decât cel de acum 3-4 ani

„Ieșirile publice fără fundament, precum și răspândirea de informații false și inducerea în eroare în mod intenționat și repetat a opiniei publice au depășit de fiecare dată sfera competențelor reprezentantului unei instituții a cărei principală responsabilitate este grija față de cetățeni. A minți cu nonșalanță din această poziție implică interes doar pentru imaginea proprie, intenție clară de manipulare, lipsă de respect față de opinia publică și, mai ales, lipsă de decență profesională”, susțin reprezentanții ELCEN.

Precizările companiei:

  • ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi de funcționare conform solicitărilor Termoenergetica. Și în perioada indicată de Gabriela Firea în declarația mincinoasă de ieri, CET-urile ELCEN aflate în funcțiune au furnizat agent termic în parametri corespunzători, în conformitate cu comanda zilnică contractuală a Termoenergetica.
  • Veridicitatea informațiilor transmise poate fi ușor verificată la Dispeceratul ELCEN.
  • Deși agentul termic pleacă de la ELCEN în parametri optimi, starea deplorabilă în care se află rețeaua de transport și distribuție ca urmare a indiferenței Primăriei Municipiului București, a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aprox. 800t/h în 2016 – aprox. 2200 t/h în 2020) și la dublarea pierderilor în doar 1 an (aprox. 1200 t/h în 2019 vs. aprox. 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă și livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcționează la limita de avarie.
  • ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire că, în ciuda stării tehnice dezastruoase a conductelor de termoficare, determinată de lipsa de investiții, societatea depune toate eforturile necesare de furnizare a agentului termic, în condiții optime, către Termoenergetica.
  • Producătorul de energie termică reamintește că Termoenergetica înregistrează datorii restante față de ELCEN de aproximativ 400 milioane de lei, situație ce pune în pericol furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor.

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat luni că în această iarnă se vor înregistra mai multe avarii decât în iarna precedentă, din cauza învechirii reţelei şi a faptului că în timpul verii nu au fost făcute reparaţiile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.