Elefant.ro își cere insolvența

1
132

Retailerul online elefant.ro cere deschiderea procedurii generale a insolvenței, spunând că vrea să propună un plan de reorganizare, potrivit unui document publicat la Bursa de Valori București (BVB), potrivit economedia.ro.

„Elefant Online S.A. (in continuare ”Societatea”), informează investitorii cu privire la introducerea de către Societate pe rolul Tribunalului București, Secția a-VII-a Civilă a cererii de deschidere a procedurii generale a insolventei in cadrul dosarului nr. 3073/3/2024, exprimându-ți intenția de a propune un plan de reorganizare, în termenul prevăzut de lege, cu menținerea dreptului Societăâii de administrare a propriei activități”, potrivit documentului de la BVB.

Retailerul online Elefant transmitea în noiembrie 2023 că acţionarii societăţii au renunţat la perfectarea tranzacţiei prin care Evolution Prest Systems SRL, unde Mihai Ispas Pătraşcu, fondator şi CEO al evoMAG este acționar majoritar, urma să dobândească un pachet de acţiuni reprezentând 68,4% din capitalul social al Elefant. Retailerul online evoMAG, controlat de antreprenorul Mihai Pătraşcu, a anunțat în luna mai 2023 că voia să cumpere pachetul majoritar de acțiuni al Elefant Online, administratorul retailerului online elefant.ro.

Elefant Online a încheiat anul 2022, cel mai recent pentru care există date financiare, cu afaceri de 183,6 milioane de lei, în scădere cu 20% față de anul precedent, în timp ce pierderea a urcat cu 79% la 27,4 milioane lei. Datoriile se ridică însă la 122 milioane de lei.

Acționarul majoritar al Elefant Online este Millenium Gold Resources Limited, cu 58,83%. Millennium Gold Resources Limited este un offshore din Cipru, activ în România prin intermediul mai multor societăţi. Compania este controlată de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, care a fondat Elefant în anul 2010.

În acționariatul Elefant Online se mai găsește și Grupul Catalyst, cu 9,62% din capitalul social, activ în România prin intermediul mai multor societăţi cu activităţi în principal în domeniul IT.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.