Emisiune de la Realitatea prezentată de clona lui Mihai Belu

1
235

Premieră în televiziunea din România! Emisiunea „Pe bani publici” de la Realitatea Plus a fost prezentată de un avatar realizat cu ajutorul inteligenței artificiale. Avatarul a fost o copie electronică a jurnalistului Mihai Belu. A fost generată atât imaginea cât și vocea. Într-o proporție covârșitoare telespectatorii nu ar fi putut să realizeze că în imagini este o „clonă”, scrie Lunea Politica.

Imaginea a fost realizată în cloud pe baza analizării unor imagini înregistrate cu Mihai Belu de la edițiile anterioare. A fost nevoie de câteva ore de procesare cu mare capacitate de calcul pentru sincronizarea mișcărilor feței cu vocea.

La rândul ei aceasta a fost generată pe calculator. Practic, în loc să fie înregistrată, vocea a fost „scrisă” la tastatură și generată apoi cu ajutorul inteligenței artificiale care a adăugat tonul și timbrul vocii jurnalistului Mihai Belu care realizează emisiunea „Pe Bani Publici” în mod uzual.

„Bună ziua și bine v-am găsit la o emisiune în premieră în România. Pentru prima dată în istoria televiziunii, imaginile sunt generate de inteligența artificială.” Au fost primele cuvinte spuse de copia virtuală a jurnalistului în prima emisiune cu o clonă care s-a difuzat la o televiziune din România.

Clona lui Mihai Belu a vorbit despre aceleași lucruri

În afară de aspectele tehnice, subiectele emisiunii au fost în același stil. Au fost analizate firmele care semnează contracte la fiecare trei minute și s-au trecut în revistă mai multe licitații dubioase.

Au fost prezentate afacerile firmei controlate de fostul baron local Bunea Stancu de la Brăila. S-a vorbit despre un contract atribuit unei companii cu legături dubioase cu generalul STS Marcel Opriș.

Clona lui Mihai Belu a prezentat și contractul semnat de Primăria Capitalei pentru mentenanța de la Arena Națională. Afacerea a fost modificată la două zile de la semnare. Tot în prima ediție a unei emisiuni generate de inteligența artificială s-au prezentat și afacerile unei firme care în doi ani a semnat contracte de o jumătate de miliard de lei cu statul. Este vorba de Panadria, compania deținută de tatăl unui funcționar public care apare în dosarul lui Darius Vâlcov.

Mihai Belu este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență dar are în profil anumite aspecte care indică aplecarea spre tehnică. El a absolvit un program masteral al Politehnicii București cu specializarea „Tehnologii Multimedia pentru Producția de Conținut Audio-Vizual” și a susținut o teză de doctorat cu despre „Riscuri de securitate datorate noii paradigme de comunicare digitală”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.