Este protest la Ministerul Sănătății. Se cere demisia lui Alexandru Rafila

0
426
Ministerul Sanatatii
Foto: Facebook / Ministerul Sanatatii

Sunt proteste, luni dimineața, în Capitală, la Ministerul Sănătăţii, din cauza modului defectuos în care a fost pregătit sistemul medical pentru valul cinci al pandemiei.

Oamenii care s-au adunat în fața sediului ministerului îi reproşează lui Alexandru Rafila lipsa de antivirale sigure şi eficiente, dar şi discuţiile interminabile despre certificatul verde la locul de muncă.

Protestatarii vor merge şi la Avocatul Poporului, pentru a-i cere restabilirea egalității în drepturi a românilor nevaccinați.

Ministrul Sănătăţii: „Omicron se va transmite comunitar în maxim două săptămâni”

România este pe un trend rapid de creştere a infecţiilor, iar în următoarele două săptămâni, Omicron se va transmite comunitar, a avertizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

„Omicron se va transmite comunitar în cel mult două săptămâni. Încă nu e preponderent acum în România, iar el iese şi la teste rapide”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, în exclusivitatea la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Problema o reprezintă în acest moment o eventuală blocare a sistemului medical, a precizat oficialul care a mai spus că acum se lucrează la o procedură mai eficientă de testare.

„Prioritatea noastră e ca oamenii să fie testaţi din timp.

Cât despre tratamentul antiviral, încercăm să obţinem cam pentru 25% şi va disponibil în ambulatoriu, să îl iei acasă”, a completat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.