EU DECID. NU DEPIND – o șansă în plus pentru copiii și tinerii consumatori de droguri

0
40

Începând cu 1 octombrie,  Asociația BENEVA derulează  în școlile gimnaziale și liceele bucureștene proiectul „EU DECID. NU DEPIND” – care își propune să prevină consumul de droguri.

Programul „EU DECID. NU DEPIND” se ocupă de prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor. Totodată a acordat asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri.

Despre riscurile consumului de droguri

Plecând de la o problemă majoră cu care se confruntă în prezent România, anume creșterea alarmantă a prevalenței consumului de droguri de-a lungul vieții în rândul populației și mai ales în rândul tinerilor, precum și cu apariția noilor substanțe psihoactive (NSP), denumite generic „etnobotanice”, proiectul „EU DECID. NU DEPIND” își propune să contribuie la informarea, educarea și conștientizarea privind riscurile și efectele consumului de droguri în rândul copiilor de vârstă școlară din Municipiul București.

„EU DECID. NU DEPIND”, prevenirea consumului de droguri

Astfel, în cadrul Proiectului „EU DECID. NU DEPIND” se vor realiza și implementa intervenții specifice de prevenire a consumului de droguri, respectiv o componentă adresată elevilor din ciclul gimnazial și o componentă adresată elevilor din ciclul liceal, utilizându-se metode de educație alternativă și programe de petrecere a timpului liber, prin folosirea a diferite genuri de producție artistică.

Producțiile culturale, cheia către comunicarea cu tinerii

Asociația BENEVA își propune ca, prin intermediul unor producții culturale să comunice mult mai ușor cu tinerii și copiii de gimnaziu și liceu și să transmită într-un mod atractiv mesaje cu o încărcătură emoțională puternică. Limbajul artistic este ușor înțeles și perceput, arta emoționează și vindecă.

Astfel, prin intermediul a două producții culturale, una cinematografică și una muzicală, adresate copiilor de gimnaziu, urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri, proiectul își propune să contribuie la creșterea nivelului de educație civică și educație pentru sănătate a elevilor implicați, prin dezvoltarea abilităților de viață sănătoasă și de petrecere a timpului liber, ca alternative la consumul de droguri. Totodată, pentru că muzica este limbajul universal, iar adolescenții reacționează cel mai bine la această formă de artă, pentru liceeni va fi compus un cântec ce va purta mesajul proiectului.

Mesajele și acțiunile proiectului se vor comunica permanent pe pagina de Facebook.

Proiectul „EU DECID. NU DEPIND” își propune să abordeze în mod direct minim 2000 de elevi de gimnaziu și liceeni.

Valoarea proiectului „EU DECID.NU DEPIND”: 227.900 lei, din care contributia Asociației Beneva se ridica la 27.900 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.