Evenimentul test care urma să aibă loc duminică la Opera din Bucureşti a fost amânat

Evenimentul pilot organizat pentru duminică în aer liber la Opera Naţională Bucureşti a fost amânat, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şi reprogramat pe 22 mai, a anunţat joi Ministerul Culturii.

Evenimentul va avea loc în faţa ONB, cu un public format din aproximativ 1.000 de persoane.

Participarea este permisă atât pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate şi la 10 zile de la rapel), cât şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, scrie news.ro.

De asemenea, pot participa persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al Ministrului Culturii şi al Ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Toate persoanele participante vor fi monitorizate 14 zile

Accesul la evenimentul pilot în exterior se va face pe baza cărţii de identitate şi toate persoanele participante vor fi monitorizate, ulterior, timp de 14 zile.

Biletele, ca şi în cazul evenimentelor organizate în interior, vor fi disponibile online, pe site-ul Operei Naţionale Bucureşti.

La iniţiativa Ministerului Culturii, Opera Naţională Bucureşti prezintă vineri, începând cu ora 19:00, Gala Extraordinară „Libera Musica”, primul eveniment cultural ce se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiţii cât mai relaxate, adresat doar persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva Covid-19.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati