Exemplu de subiect dacă Religia ar fi probă opțională la Bac: “Să descrie stilul brâncovenesc”

0
sursa foto: Facebook - Compania Municipală Turistica București

Elevii de clasa a XII-a care ar alege Religia ca probă opțională la Bac ar putea avea ca subiect “să descrie stilul brâncovenesc”, a spus Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Vasile Bănescu a dat un exemplu de posibil subiect pe care elevii l-ar avea de rezolvat, în cazul în care Bacalaureatul ar conține și o probă opțională, Religia, așa cum au cerut cultele religioase într-o scrisoare către ministrul Educației, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

  • Elevii de clasa a XII-a care ar alege Religia ca probă opțională la Bac ar putea avea ca subiect “să descrie stilul brâncovenesc”, scrie Digi24.

Un posibil subiect la o probă de Religie la Bac, dacă cererea cultelor religioase ar fi acceptată de ministra Educației pentru modificarea proiectului legii învățământului preuniversitar, ar fi “descrierea stilului brâncovenesc”, a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Întrebat dacă proba s-ar ține oral sau în scris, Vasile Bănescu nu a dat un răspuns concret: “Probabil că ambele probe, deși diferite, sunt acceptabile. N-aș putea să vă răspund exact”.

Amintim că Edupedu.ro a scris că 13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român, au cerut într-o adresă comună trimisă ministrei Educației, Ligia Deca, ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version