Expozant la INDAGRA 2022: ”Ne propunem să contribuim la reducerea utilizării pesticidelor” – VIDEO

”Ne propunem să contribuim la reducerea utilizării pesticidelor și să oferim o metodă alternativă de a produce fructe și legume de calitate”, precizează Jacopo Menghi, tehnician la Bioplanet.eu, companie ce activează în domeniul creșterii inamicilor naturali (insecte și acarieni) pentru controlul biologic al mai multor dăunători.

Bioplanet.eu este prezentă la INDAGRA 2022 care are loc la Romexpcono, între 26-30 octombrie.

”Suntem aici pentru a prezenta expozanților produsele Bioplanet.eu – insecte și acarieni benefici pentru controlul celor mai comuni dăunatori ai legumelor și fructelor.

Acestea sunt instrumente de control biologic și reprezintă o metodă de protejare a culturilor bazată pe utilizarea inamicilor naturali ai dăunătorilor. Organismele benefice sunt crescute în masă pentru a fi lansate în culturi și a contribui la echilibrarea populațiilor.
Ne propunem să contribuim la reducerea utilizării pesticidelor și să oferim o metodă alternativă de a produce fructe și legume de calitate.”, a declarat pentru newsbucuresti.ro Jacopo Menghi.

Scopul companiei este acela de a dezvolta gestionarea integrată a dăunătorilor și controlul biologic în agricultură, ca alternative la strategiile de gestionare a dăunătorilor bazate exclusiv pe pesticide chimice. Sediul pentru zona România – Balcani este în Salonic, Grecia.

Produsele Bioplanet.eu sunt utilizate în principal în culturile protejate, dar și în câmp deschis, în livezi și în planificarea peisajului, iar interesul crește în rândul românilor.

Menghi precizează că în ultimii ani a sesizat că fermierii sunt din ce în ce mai informați cu privire la soluțiile alternative pentru combaterea dăunătorilor, iar piața crește.

Compania lucrează cu aproximativ 25 de specii de insecte și acarieni pe care le dezvoltă și le lansează în culturi pentru combaterea celor mai comuni dăunători din agricultură, livezi, sere și chiar parcuri.

”Câteva exemple cunoscute ar fi: Tuta absoluta, tripși, afide, acarieni, ploșnițe, purici și păianjeni”, a completat tehnicianul.

Urmăriți interviul integral în materialul video de mai jos.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati