Expoziţie a copiilor din Giuleşti Sârbi, la Magazinul Caritabil „Social Xchange” din Sectorul 6

0

Joi, de la ora 12.00, la sediul Magazinului Caritabil „Social Xchange”, din Calea Crângaşi nr. 3, va fi inaugurată expoziţia fotovoice „Caleidoscop”.

Evenimentul va marca finalul perioadei de sustenabilitate a Programului Integrat Educaţie pentru Diversitate.

Materiale foto, realizate chiar de copii, vor încerca să surprindă în culori şi imagini povestea proiectului prin intermediul căruia, pe perioada ultimilor şapte ani, am fost prezenţi în comunitatea defavorizată Giuleşti Sârbi.

Derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, scopul proiectului a fost prevenirea abandonului şcolar timpuriu al copiilor cu risc de excluziune socială, înscrişi la cursurile din ciclul primar şi gimnazial în cadrul şcolilor gimnaziale nr. 153 şi 161.

Totodată, proiectul şi-a propus să reducă barierele care fac dificilă participarea copiilor vulnerabili în sistemul de educaţie – discriminarea, tradiţiile sau sărăcia.

În perioada derulării, 210 copii au participat la sute de activităţi de educaţie nonformală, meditaţii, ateliere interculturale, fotovoice sau de petrecere a timpului liber.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version