Expoziție cu tematică „Alice în Țara Minunilor”, la Gradina Botanică din București. Este prima expoziție cu iluminat decorativ

0
260

Gradina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București va găzdui expoziția multimedia „Grădina Luminilor”.

Compania Wonderful Lighting, deținătoare a brandului “Garden of Lights”, aduce în România expoziția multimedia „Grădina Luminilor”, care va avea loc timp de patru luni, începând din 3 noiembrie 2023.

Tematica expoziției va fi „Alice în Țara Minunilor”

Grădinile de lumini sunt expoziții tematice organizate în aer liber, pline de povești multimedia uimitoare spuse cu ajutorul luminii și muzicii, un eveniment special care combină arta luminoasă cu frumusețea naturii.

Pentru copii este un prilej de a-și întâlni personajele de basm preferate, iar pentru adulți este o întoarcere nostalgică în trecut și un moment de odihnă din rutina vieții de zi cu zi. Este, de asemenea, o oportunitate minunată de a petrece timp alături de cei dragi și de a experimenta o altă dimensiune a frumuseții și creativității într-un mediu natural.

Expoziția va fi deschisă  timp de patru luni, în timpul orelor de după-amiază, inclusiv în weekend și de sărbători. Zeci de atracții unice îi așteaptă pe vizitatori: scene tematice, instalații artistice și puncte foto, copaci luminați, precum și spectacole de lumini și multimedia unice.

Vizitatorii vor putea admira și interacționa cu diferite forme de artă luminoasă și se vor întâlni cu elemente și personaje din lumea magică „Țara Minunilor”, cum ar fi Alice, iepurele, pisica de Cheshire, omida, petrecerea cu ceai a pălărierului și, bineînțeles, castelul reginei de Cupă.

Cel mai lung tunel luminat din Europa va fi amenajat în cadrul expoziției. Acesta va avea 200 de metri lungime și 320.000 de leduri.

„Am acceptat cu entuziasm propunerea celor de la Garden of Lights și suntem încântați că au ales Gradina Botanică a Universității din București pentru acest proiect. Este o oportunitate de a admira gradina botanică într-un alt context și de a vedea cum lumina poate transforma și sublinia frumusețea naturii”, a declarat prof. univ. Dr. Paulina Anastasiu, director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București.

Cel mai bun moment pentru a vizita expoziția de lumini este seara sau noaptea, când întunericul pune în evidență efectele luminii și creează o atmosferă misterioasă și romantică.

Vizitatorii se vor putea plimba prin gradină admirând instalațiile luminoase și bucurându-se de frumusețea plantelor într-un mod inedit. Spectacolele de lumini și sunet în care instalațiile luminoase sunt sincronizate cu muzica și efectele sonore vor crea o experiență multi-senzoriala.

Biletele de intrare pot fi achiziționate de pe pagina Garden of Lights si din rețeaua iabilet.ro.  Pe lângă biletele cu o singură intrare există și varianta de abonament de sezon, valabil pentru toate cele 4 luni ale expoziției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.