Expoziție de fotografie la centrul expozițional al Primăriei Sector 1 din strada Piața Amzei

Primăria Sectorului 1 și-a propus să revitalizeze zona Piața Amzei prin intermediul culturii și a creativității locale.

Primăria este partener în proiectul ReSTART Amzei demarat de Cartierul Creativ, un proiect de revitalizare urbană ce își propune să evidențieze potențialul pe care această zonă îl are pentru întreaga Capitală.

„Găzduim acest eveniment în centrul expozițional al Primăriei Sectorului 1 din strada Piața Amzei nr. 13, până pe 15 martie 2023. Programul de vizitare este în zilele de luni – vineri, între orele 10:00 – 16:00. Intrarea este gratuită pentru toți iubitorii de fotografie.

Fotografiile din cadrul expoziției sunt semnate de Horațiu Șovăială, cel care a surprins frânturi de optimism și de energie coagulate în jurul oamenilor, organizațiilor și inițiativelor creative, și de Cornel Lazia, ale cărui imagini punctează energia nebănuită pe care instituțiile culturale o emană în jurul lor.

Vernisajul expoziției „Intersecții în Cartierul Creativ” a avut loc la începutul acestei săptămâni. Expoziția își propune să evidențieze contrastul, dar și intersecțiile dintre infrastructura culturală valoroasă și antreprenoriatul creativ actual, prezentând o colecție de imagini și povești, un traseu imaginar prin zona definită de Grădinile Cișmigiu și delimitată de arterele Berzei– Bulevardul Elisabeta- Calea Griviței– Calea Victoriei”, a transmis primăria.

„Piața Amzei este una dintre cele mai vechi piețe din București, înființată în anul 1841, care a suferit de-a lungul timpului tentative eșuate de modernizare. Ea trebuie redată comunității locale și să devină un punct important pe harta turistică a orașului”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, la vernisajul expoziției.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati