Fântânile Urbane din Piaţa Unirii se redeschid după doi ani de pauză – VIDEO

Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid sâmbătă, cu un spectacol multimedia, după mai bine de doi ani de pauză cauzată de criza pandemică.

Astfel, începând cu data de 14 mai, ora 21:00, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie, potrivit Apa Nova.

Show-urile multimedia au tematici variate, iar melodiile selectate completează magia creată de jocul de apă și lumini.

Potrivit sursei citate, în lunile iunie și iulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30, în luna august vor reveni de la ora 21:00, urmând ca în toamnă să înceapă de la ora 20:00. Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit.

„Fântânile din Piața Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putem reda bucureștenilor și turiștilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică și lumini, după doi ani de pauză.

Suntem mândri că am implementat și administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană, reconfirmând standardul de excelență la care ne raportăm în fiecare zi”, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Fântânile bucureștene din Piața Unirii au fost redeschise în anul 2018, după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova. Sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, se arată în comunicat.

Sistemul monitorizat complet digital permite acum controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafață a apei de 16.200 m² și fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

În perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței, cu devierea traficului pe arterele adiacente.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati