FCSB începe pregătirea pentru noul sezon cu o mare problemă în apărare

FCSB a reluat pregătirea pentru noul sezon, dar echipa are o mare problemă în defensivă, în condițiile în care a rămas fără cei trei fundași centrali din sezonul precedent. Andrei Miron și Paulo Vinicius s-au despărțit de gruparea roș-albastră, în timp ce Iulian Cristea s-a accidentat grav la echipa națională și nu va mai juca în acest an.

În aceste condiții, vicecampioana se vede nevoită să găsească soluții pentru a rezolva aceste probleme cu aproximativ o lună rămasă până la startul Ligii 1, dar și al participării în preliminariile Conference League.

Momentan, FCSB nu mai are niciun fundaș central de meserie în lot, iar echipa pregătește deja improvizații. Denis Haruț, cel care la bază este fundaș dreapta, a fost anunțat deja că în următoarea stagiune va evolua doar pe postul de fundaș central.

În plus, Ovidiu Popescu a fost folosit și în trecut pe acel post, deși a încheiat sezonul cu evoluții foarte bune pe postul de fundaș dreapta. O altă soluție pe care cei de la FCSB o au este Mihai Lixandru, jucător revenit după un împrumut la CS Mioveni, unde a evoluat doar ca mijlocaș defensiv.

Așadar, FCSB are de rezolvat această problemă înainte de startul sezonului, în condițiile în care își propune să oprească hegemonia celor de la CFR Cluj, care au câștigat titlul în ultimele cinci sezoane. Mai mult, chiar conform cotelor la pariuri sportive online, FCSB nu este favorită nici în următoarea stagiune. Vicecampioana e văzută cu șansa a doua, cu cota 3.50, în timp ce specialiștii mizează tot pe CFR Cluj, căreia îi oferă cota 2.35. Universitatea Craiova are cota 6.00, iar Rapid are 17.00.

FCSB nu vrea să învestească bani în transferuri

FCSB mai are o problemă în plus din moment ce conducerea a stabilit că în această vară nu va fi investit niciun ban în transferuri, ci vor fi aduși doar jucători liberi. Ratarea calificării în grupele europene în ultimii ani o costă pe FCSB, care nu a mai avut aceleași venituri, iar echipa are un buget clar definit.

Dacă în anii precedenți investea constant chiar și câte 2 milioane de euro pentru a cumpăra un jucător, situația este diferită în această vară. Politica de transferuri va fi făcută cu un buget zero de achiziții, iar misiunea de a găsi jucători care să vină să acopere postul de fundaș central devine mai dificilă.

FCSB i-a făcut deja o propunere fundașului central Ionuț Nedelcearu, care a retrogradat recent în liga a treia din Italia cu Crotone. Fost căpitan la Dinamo, Nedelcearu a amânat un răspuns ferm, în speranța că își va găsi o altă echipă în străinătate.

Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica, a anunțat că gruparea roș-albastră urmărește mai mulți fundași centrali și că toți sunt din străinătate. FCSB a încercat și în vara anului trecut o soluție similară, când l-a adus pe austriacul Stipe Vucur, dar acesta a rezistat doar trei meciuri și a fost dat afară.

Conducerea celor de la FCSB a transmis că singura soluție pentru a investi bani în achiziții în această vară ar fi o calificare în grupele Conference League. Traseul este însă unul lung și dificil, din moment ce echipa lui Toni Petrea va începe în turul 2 preliminar. Și chiar dacă este cap de serie până în play-off, pe drum pot apărea echipe de top precum Panathinaikos, Hajduk Split ori Brondby în turul 3 ori Fiorentina, FC Koln, Nice, Anderlecht sau Twente în play-off. În plus, aceste achiziții ar urma să fie făcute abia spre finalul lunii august, adică la mai bine de o lună de la startul Ligii 1.

Nici la plecări nu se anunță o vară agitată

Până acum, de la FCSB au plecat doar jucători pe care clubul nu mai conta. Paulo Vinicius, Andrei Miron, Dragoș Nedelcu, Andrei Burlacu și Claudiu Keșeru sunt jucătorii care au părăsit-o pe FCSB, însă dintre aceștia doar primii doi au fost piese importante în sezonul precedent al Ligii 1.

În ce privește transferurile pe bani, deocamdată FCSB nu are nicio ofertă concretă pentru unul dintre jucătorii din ofensivă, ce poate fi vândut pe o sumă importantă. În cazul lui Florin Tănase, jucător care are clauză de reziliere de 3 milioane de euro, FCSB a anunțat un interes din partea celor de la Ferencvaros, dar cluburile nu s-au pus de acord.

Darius Olaru a stârnit și el interesul celor de la Torino, dar italienii se mulțumesc doar să îl monitorizeze în această perioadă. Interes a existat și pentru Octavian Popescu, tânărul cu evoluții excelente în ultima stagiune, dar nu a fost făcută nicio ofertă concretă, deși este în vederile unor cluburi importante din străinătate, conform agenților săi. Așadar, sunt șanse bune că FCSB să nu piardă vreun jucător important în această vară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati