Ferrero retrage din România mai multe sortimente de ciocolată Kinder care ar putea fi contaminate cu Salmonella. LISTA COMPLETĂ

Compania Ferrero a iniţiat retragerea unor produse din ciocolată de pe rafturile magazinelor Auchan din cauza unor suspiciuni de contaminare cu Salmonella, a anunțat ANSVSA joi, într-un comunicat de presă.

Este vorba despre mai multe loturi ale mărcilor de ciocolată Kinder Surprise, Kinder Schoko Bons, Kinder Mini Ouă Pungă, Kinder Happy Moments şi Kinder Mix.

Vezi AICI lista completă a produselor rechemate!

”Ferrero cooperează cu autoritățile europene pentru siguranța alimentară în investigarea unei posibile legături cu un număr de cazuri de salmonella raportate în alte țări. Deși niciunul dintre produsele noastre Kinder puse pe piață nu a fost depistat pozitiv pentru salmonella în România, ca o măsură de precauție Ferrero România a decis să recheme voluntar și în România loturile de produse de mai sus.”, arată ANSVSA.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunţat miercuri că împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) investighează zeci de cazuri de infecţie cu salmonella care au legătură cu consumul de produse de ciocolată în cel puţin nouă state europene, informează Reuters.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati