Festivalul Deltei are loc timp de o săptămână în parcul IOR. Se încearcă stabilirea unui record național

Festivalul Deltei, ajuns la a 3-a ediție, va avea loc în perioada 8-17 Aprilie 2022, în Parcul IOR, intrarea Glob, Sector 3, Bucuresti.

Pe lângă preparatele consacrate deja, se pregătește și un eveniment special: o încercare de stabilire a recordului național pentru cea mai mare ciorbă de pește. Toate fondurile strânse în urma acestei actiuni vor merge în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Ateliere interactive, muzică, meșteșuguri și mai ales un maraton gastronomic așteaptă sa fie descoperite într-un spațiu ce redă cu acuratețe o parte a Deltei Dunării și a frumuseților ei, spune sursa citată.

În cadrul maratonului gastronomic multicultural, comunitățile de români, ucraineni, lipoveni, turci și greci vor pregăti mâncăruri tradiționale, așa cum au fost transmise și preparate din generație în generație.

Întregul eveniment este unul dedicat diversității, interacțiunilor și influentelor pozitive, toleranței și înțelegerii care au transformat Delta Dunării într-o comunitate cu elemente culturale atat de variate ce a rezistat și va rezista mult timp de acum înainte.

De asemenea, Asociația „Ana și copiii” va fi prezentă pe tot parcursul evenimentului, prin vânzarea de produse handmade, în sprijinul comunității și al copiilor, cu scopul prevenirii abandonului școlar.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati