Festivalul Haiducesc, de joi până duminică, în Parcul Naţional din Capitală

0
440
sursa foto: Unsplash

Tocane de vânat de mistreţ, vită haiducească, oaie înăbuşită la ceaun, berbecuţ şi viţel la proţap îi aşteaptă pe bucureşteni la Festivalul Haiducesc care va avea loc, de joi până duminică, pe Bulevardul Basarabia, în Parcul Naţional.

Vizitatorii sunt aşteptaţi, de asemenea, cu mâncăruri tradiţionale gătite de adevăraţi bucătari haiduci, de la praz cu miel, cărnuri aromate de vânat şi pastrame în unt, până la bulz ciobănesc, cârnaţi şi coaste haiduceşti la grătar, dar şi pâine coaptă la cuptor.

De la festival nu vor lipsi plăcinte poale’n brâu, plăcinta creaţă de Maramureş servită cu horincă „ca la mama ei”, plăcintă Dobrogeană, plăcinte-n foi dulci sau sărate, cu dovleac sau mere, din toate zonele ţării, stropite cu vin în căni de lut, se arată în comunicat.

„Pentru că asistăm la un eveniment dedicat în exclusivitate haiducilor, am invitat bucătari iscusiţi din toate colţurile ţării, care speră să vă încânte cu delicatesele preparate chiar sub ochii dumneavostră, dar şi o gamă variată de produse tradiţionale ce fac cinste târgului: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă”, precizează organizatorii.

Intrarea la eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.