Firea critică măsurile prefectului Capitalei despre magazine: Sunt aberante şi comunistoide

2
221
firea primar capitala

Gabriela Firea, senator PSD, a criticat măsurile propuse de Alin Stoica, prefectul Capitalei care doreşte ca aglomerarea din magazine să fie limitată – Centrele comerciale mari vor afişa numărul maxim de clienţi, astfel încât să se poată păstra distanţa fizică. Cele mici vor impune regula coşului de cumpărături.

  • Gabriela Firea despre prefectul Alin Stoica: ”Nu prea merge prin magazine”

”Sunt măsuri aberante care nu se regăsesc în lumea civilizată, pentru că nu fac decât să sporească gradul de neîncredere, de suspiciune, de temere al populaţiei pentru ceea ce se întâmplă acum în ţară.  Este lucru dovedit, aţi difuzat şi dumneavoastră imagini în momentul în care se închid magazinele mai devreme, se creează acea aglomerare, cam cu o oră înainte, ceea ce nu ne dorim. Asta ne dorim, să nu fie aglomeraţie. Ceea ce spunea puţin mai devreme domnul prefect este desprins de realitate.

Îmi pare rău, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar înseamnă că nu prea merge prin magazine, nu ştie cum funcţionează aceste lucruri. A dat acel exemplu cu 100 de persoane, spre exemplu, într-un magazin mai mare într-un supermarket şi pe urmă, posibilitatea să se restrângă accesul.

Dar cum monitorizează acei clienţi? Îi urmărește cineva dacă sunt mai mulți la lactate, sau la carne, sau la panificație, sau la dulciuri, sau la produse de îngrijire. Poate sunt mai mulți într-o anumită zonă și stau apropiați și poate într-o anumită zonă nu este nimeni, sau sunt doar doi-trei clienți.”, conform antena3.ro

Firea: ”Sunt propuneri care sunt desprinse de realitate”

”Sunt propuneri care sunt desprinse de realitate, pentru că nu au nimic de a face cu viața fiecărei persoane, cu ceea ce se întâmplă în mod curent într-un magazin. Deci eu cred că aceste măsuri sunt pur și simplu luate de oameni care nu au  nicio legătură cu viața de zi cu zi, cu realitățile. Pur și simplu sunt oameni care vorbesc din teorie, nu din practică.

(…) Vă dați seama ce aberație? Cum poți să contorizezi prezența unei persoane care circulă prin magazin? Vine cineva cu biciul și spune, vedeți că sunteți prea mulți la iaurt, mai răsfirați-vă. Niște măsuri comunistoide, realmente și vă spun că nu am văzut așa ceva și circul și eu prin lume. Nu există un model care să semene cu al nostru, cu cel românesc, din păcate”, a spus Gabriela Firea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Magazinele mari și medii trebuie să asigure fiecărui client cota de cel puțin 7 metri pătrați, iar magazinele mici doi metri.

Magazinele care au deja această posibilitate ar putea afișa la intrare numărul maxim de clienți admiși simultan, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Sursa: antena3.ro

2 COMENTARII

  1. […] Gabriela Firea, senator PSD, a criticat măsurile propuse de Alin Stoica, prefectul Capitalei care doreşte ca aglomerarea din magazine să fie limitată – Centrele comerciale mari vor afişa numărul maxim de clienţi, astfel încât să se poată păstra distanţa fizică. Cele mici vor impune regula coşului de cumpărături,conform,newsbucuresti.ro. […]

  2. […] Gabriela Firea, senator PSD, a criticat măsurile propuse de Alin Stoica, prefectul Capitalei care doreşte ca aglomerarea din magazine să fie limitată – Centrele comerciale mari vor afişa numărul maxim de clienţi, astfel încât să se poată păstra distanţa fizică. Cele mici vor impune regula coşului de cumpărături,conform,newsbucuresti.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.