Firea: Guvernul trebuie să înțeleagă că, dacă taie bugetul PMB, suferă oamenii!

Prestațiile sociale întârziate vor fi achitate integral până la finele lui ianuarie, iar, din februarie, plățile vor intra în normal, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

  • Mai mult decât atât, Firea a mai precizat că prestațiile pe luna decembrie pentru adulții cu dizabilități sunt achitate cu întârziere din cauza problemelor bugetare ale municipalității.

În Capitală, copiii cu dizabilități primesc din partea Primăriei Capitalei un stimulent în valoare de câte 1000 de lei pe lună, iar adulții cu dizabilități primesc câte 500 de lei, lunar.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avertizat că alocarea unui buget insuficient pentru Primăria Capitalei, sau tăierea alocărilor bugetare, nu fac decât să aducă prejudicii populației.

Astfel, la finele anului trecut, Municipalitatea s-a găsit în imposibilitatea de a achita integral prestațiile sociale pe care și le asumase.

firea semnat arena„La sfârșitul anului trecut, am fost în imposibilitate de a plăti toate prestațiile sociale. De exemplu, prin DGASMB, se plătesc prestațiile pentru persoanele cu dizabilități. Copiii cu dizabilități primesc câte 1000 de lei, iar adulții câte 500 de lei, lunar. Dar la finele anului 2019 aceste sume nu au putut fi achitate integral.

În ceea ce îi privește pe copii, nu avem datorii. Pe adulți i-am rugat să înțeleagă, să plătim o parte în decembrie, o parte la începutul lui ianuarie și final la sfârșitul lui ianuarie. Sperăm că, din februarie să putem reveni la sumele lunare”, a declarat Gabriela Firea.

Firea s-a plâns și de faptul că toate semnalele de alarmă adresate Președintelui României și premierului cu privire la situația precară a bugetului a PMB au fost zadarnice.

Primăria Capitalei este singura din țară care nu încasează impozite și taxe locale, acestea mergând către cele șase primării de sector. De aceea, bugetul PMB se îndestulează, în proporție de 92%, din cotele defalcate din impozitul pe venit repartizate de către Guvern.

„Dacă alocările de la bugetul central sunt reduse, oamenii au de suferit”, a explicat Firea.

Primarul Capitalei susține că motive politice au dus la tăierea alocărilor bugetare către Primăria București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati