Firea spune că în toamnă CGMB va aproba indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Metropolitan

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea spune că în toamnă Consiliul General va aproba indicatorii tehnico-economici pentru Spitalul Metropolitan care va fi construit în nordul Bucureștiului.

„Spitalul Metropolitan prinde contur – Trustul de Clădiri Metropolitane tratează 2 soluții tehnice pentru acest obiectiv Demersurile pentru viitorul spital metropolitan avansează rapid, după ce, în luna aprilie, Primăria Capitalei a alocat bugetul pentru primele etape ale acestui proiect, iar în luna mai a atribuit Trustului de Clădiri Metropolitane București contractul de elaborare a Studiului de Fezabilitate.

Mă bucur că ajungem la o nouă etapă cu acest proiect în care am crezut încă de la început, spitalul metropolitan, o investiție extrem de importantă pentru bucureșteni și nu numai. Trustul de Clădiri Metropolitane ne-a prezentat cele două soluții tehnice pe care le tratează și pe care le va propune municipalității.

Acest lucru înseamnă că în această toamnă putem aduce în ședința Consiliului General pentru aprobare indicatorii tehnico-economici. Pasul imediat următor este să organizăm procedura pentru realizarea proiectului tehnic și apoi pentru execuția investiției. Ținta noastră este ca în primăvara anului următor să începem lucrările.

Spitalul metropolitan va răspunde tuturor cerințelor și exigențelor din domeniul sănătății. Investiția vizată de Primăria Capitalei presupune atât zona medicală, cât și un centru de excelență și funcții complementare, cum ar fi spații de cazare pentru însoțitori.
Soluțiile tehnice tratează un număr între 800-1000 de paturi”, a scris Firea, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati