Firmă din Sectorul 4, amendată cu 10.000 lei pentru nereguli în comercializarea petardelor

O societate comercială din Sectorul 4 al Capitalei a fost amendată de poliţişti cu suma de 10.000 lei, pentru nereguli privind comercializarea de petarde şi materiale pirotehnice.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat marţi activităţi preventiv-reactive în zonele de pe raza Sectorului 4, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, în vederea prevenirii şi combaterii comercializării articolelor pirotehnice fără respectarea condiţiilor legale.

La acţiunea organizată au participat poliţişti din cadrul Secţiei 15, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Pirotehnice, precum şi un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă, aceştia verificând în zonele a două centre comerciale modul de respectare a Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată, cât şi a HG 1102/2014, privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate nereguli cu privire la modul de comercializare a produselor pirotehnice, la una dintre societăţile identificate fiind aplicată o sancţiune în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea art. 31 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În cadrul acţiunii, au fost confiscate peste 500 bucăţi petarde şi mai multe cutii cu materiale pirotehnice.

De asemenea, au fost desfăşurate activităţi preventive, fiind purtate şi discuţii cu cetăţenii cu privire la riscurile existente în cazul în care nu sunt respectate măsurile legale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati