Florin Cîțu acuză Greenpeace că lansează fake news despre Roșia Montană

0

Guvernul României a transmis, miercuri, un comunicat în care acuză ONG-ul de mediu Greenpeace că lansează în spațiul public informații false cu privire la situația dosarului Roșia Montană.

Reacția vine după ce activiștii de mediu au organizat în această dimineață un protest cu o statuie vivantă cu fața premierului Florin Cîțu, după ce acesta a spus că e căutată o soluție astfel încât Roșia Montană să poată fi și protejată ca obiectiv UNESCO, dar și exploatată.

”Premierul Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

Prin urmare, declaraţiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană sunt false. Menţionăm că tema a fost discutată strict la nivelul coaliţiei”, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de News.ro.

Statuie vivantă aurită, reprezentându-l pe Florin Cîțu, dezvelită în Piața Victoriei

Greenpeace a protestat miercuri, faţă de o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană. Activiştii de mediu au dezvelit o statuie  în Piaţa Victoriei.

”Ne-am strâns azi în Piaţa Victoriei ca să Dezvelim o statuie din aur de la Roşia Montană!  Statuia domnului Cîţu a primit bănuţi de aur din partea participanţilor, dar când a trebuit să răspundă la întrebările mulţumii a luat dosarul de înscriere a Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO şi a plecat în fugă. Oare se grăbeşte să-l retragă?”, anunţă Greenpeace.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version