Florin Cîțu vrea să bage o taxă pentru Netflix și alte platforme cu filme online

0
417
sursa foto: Unsplash

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, atrage atenția asupra unei noi taxe pe care Guvernul Cîțu se pregătește să o introducă: taxa pe filme online.

Este vorba de un proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia care prevede o taxă de 4% asupra tuturor platformelor de filme și seriale și încă o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.

„«Nu vom introduce taxe noi», ne zicea același politician care ne zicea și «PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român» sau «Votează PNL ca să scapi de PSD». O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună”, atrage atenția Năsui, potrivit unui comunicat de presă.

Fostul ministru mai spune că în peste 10 țări din Uniunea Europeană nu există taxa asta, iar în Portugalia, Polonia sau Spania taxa este de 1% sau 1.5%.

„Cumva, guvernul nostru care își zice în mod mincinos «liberal» consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare”, a declarat Claudiu Năsui.

Acesta mai atrage atenția și banii din taxă se vor duce la „celebrul și netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie, aflat în vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.