Ford nu mai oferă modelul Mondeo cu propulsoare pe benzină

Ford renunţă la motoarele convenţionale pe benzină pentru gama Mondeo în favoarea versiunilor hibride. Mondeo Hybrid a ajuns la 25% cotă din vânzările totale de Mondeo în Europa, scrie auto-bild.ro.

Conform datelor oferite de companie, vânzările de Mondeo Hybrid au atins 25% din totalul vânzărilor de Mondeo în Europa, în primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu întregul an 2019. În acelaşi timp, Mondeo Hybrid a crescut în popularitate în Marea Britanie cu 50%, şi cu peste 40% în Italia, unde 75% dintre clienţii Mondeo au optat pentru această versiune, din ianuarie şi până în iulie 2020. Anul trecut, Ford a extins gama Mondeo Hybrid pentru a include un nou model wagon din primul segment şi variante Mondeo Hybrid ST-Line cu un stil sportiv, inspirat de Ford Performance, pe lângă versiunile elegante Titanium şi vârful de gamă, Vignale.

Tehnologia hibrid folosită pentru Mondeo combină un motor pe benzină de 2.0 litri cu un ciclu Atkinson special dezvoltat, un motor electric, un generator şi o baterie litiu-ion de 1.4 kWh.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati