Fost ministru al Comunicațiilor, ACUZAȚII la adresa Guvernului: Dă mână liberă instituțiilor de stat să REFUZE furnizarea de informații publice; La un pas de dictatura!

Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicațiilor, a reacționat față de informațiile apărute în presă legate de faptul că Guvernul pregătește un act normativ prin care instituțiile publice nu vor mai fi obligate să furnizeze informațiile cerute de petent, considerând că această măsură va duce ”la un pas de dictatură”, scrie ecopolitic.ro

  • ”La un pas de dictatura! Se pregătește o lipsa totala de transparenta instituționala.

Proiect inițiat de SGG, de modifcare a normelor de aplicare a legii 544/2001, prin care Guvernul da mână liberă instituțiilor de stat să refuze furnizarea de informații publice, pe motiv că nu le-ar avea în forma cerută de petent.”, a transmis Petrescu pe facebook.

La art. 13 din Norme, se introduce alineatul 2, cu următorul conţinut: „(2) Informaţiile de interes public se furnizează în forma în care sunt identificate și deținute de autoritatea sau instituția publică, cu respectarea legislației privind prelucrarea datelor cu caracter personal.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati