FOTO / Atracții turistice din Bulgaria pe care le poți vizita într-o zi – Castelul Reginei Maria de la Balcic și dorințele care devin realitate

Bulgaria este destinația ideală pentru românii care vor să meargă la mare în altă țară, fără a pierde prea mult timp pe drum. Hotelierii au investit mult în ultimii ani și îi așteaptă cu brațele deschise pe cei care le trec pragul, iar obictivele turistice aflate la tot pasul așteaptă să fie descoperite de pasionați.

Bulgaria înseamnă mai mult decât plajă și relaxare la malul mării iar turiștii aflați pe litoral pot vizita Varna, cu centrul orașului, catedrala, portul, parcul Gradina Mării, dar și orașul Nessebăr, care se află în întregime sub protecția UNESCO sau Castelul Reginei Maria de la Balcic.

Varna este cel mai mare oraș de coastă din Bulgaria și include cel mai important port maritim din această țară.

De asemenea, orașul în sine ascunde o istorie fascinantă și oferă turiștilor care îl vizitează oportunități multiple în ceea ce privește atracțiile și activitățile.

Port Varna

Cei care vizitează orașul pot să admire Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Muzeul Arheologic Varna, Termele Române sau Băile Române, Grădina Marii, Acvariul, Observatorul și Planetariul.

De neratat este si portul turistic din Varna, cu faleză și zeci de restaurante cu specific pescăresc.

Nessebar, oraș cu o istorie straveche!

Aflat la o distanță de aproximativ 320 de km de București, sub forma unei rachete de tenis, Nessebar este vizitat anual de mii de turiști români.

Centrul vechi al orașului este o minune arhitecturală, pentru că popoarele care au ”trecut” peste acest loc au lăsat în urma lor o mulțime de bogății istorice care i-au conferit statutul de unul dintre cele mai încântătoare orașe istorice din Europa.

Odată ajuns aici vei fi ademenit de peisajele încântătoare care te duc cu gândul la Grecia, de stâncile și malurile abrupte care se ”scurg” în marea de un albastru intens.

De regulă, în acest oraș, locuitorii se ocupau de pescuit și de cultivarea viței de vie, însă în perioada otomană Nessebar a fost un renumit port și centru comercial. În trecut se făcea negustorie pe mare cu sarea de aici.

Odată cu secolul XX din orașul Nessebar a luat ”ființă” o încântătoare stațiune de vacanță, fiind inclus pe listele patrimoniului UNESCO încă din anul 1984. De atunci, le este interzis localnicilor, circa 3.000 la număr, să construiască altfel față de cum este descoperit orașul.

Dacă ajungi aici nu trebuie sa ratezi Castelele din Centrul Istoric, unde te poți plimba pe straduțele înguste si pavate cu piatră. Zidurile Fortăreței încă se mențin foarte bine, în ciuda secolelor care au trecut peste ele.

De asemenea, vei putea vizita și numeroasele biserici de aici, majoritatea dintre ele fiind transformate în muzee (hărți, bijuterii, unelte, icoane, etc.)

Prima bisericută descoperită este Sfânta Sofia, care datează din secolul V-VI, iar cea mai bine păstrată este în centrul stațiunii, Biserica Hristos Pantocrator.

Castelul Reginei Maria de la Balcic și dorințele care devin realitate

Dacă te afli pe litoralul bulgăresc și vrei sa faci o pauză de la plajă, atunci poți opta pentru Balcic, locul unde se află unul dintre cele mai frumoase castele din Europa: Castelul Reginei Maria.
Pe vremea când țara noastră ocupase Cadrilaterul, Regina Maria s-a îndrăgostit de Balcic și a decis să construiască acolo o reședință de vară.
Pe lângă superbul castel, se mai regăsesc și multe vile, dar și o grădină botanică unică în Europa Centrală și de Est. Aceasta se întinde pe o suprafață de 35 ha și cuprinde o colecție impresionantă de cactuși.
Domeniul este plin de simboluri și fast, iar la fiecare pas, cei care cred în miracole găsesc mai multe locuri despre care se spune că fac dorințele să devină realitate.
Chiar lângă intrarea principală se află o fântână care trebuie să fie ocolită de trei ori, cu ochii închiși, în sensul acelor de ceasornic, pentru îndeplinirea unei dorințe.
Un alt loc plin de mister este un tron de piatră orientat către mare, pe care trebuie să se așeze tot cu ochii închiși cei care își pun o dorință și să țină mâinile pe cele două capete de leu care ornează extremitățile tronului.
O excursie la Balcic se poate face într-o zi de vacanță pe litoralul românesc sau pe cel bulgăresc, fiind foarte aproape de stațiunile din nordul litoralului bulgăresc, Nisipurile de Aur, Albena și Varna. De asemenea, prin agențiile de turism se pot cumpăra excursii de o zi la Balcic, cu transport inclus și ghid.

Excursii de o zi disponibile în Bulgaria

Prin programul O zi cât o vacanță demarat de Hello Holiday se pot face excursii de o zi în diferite locații din România sau Bulgaria.

Cu privire la teritoriul bulgăresc, în portofoliul agenției se află excursii de o zi la Veliko Tarnovo, la Plevna, la Varna sau la stațiunea Balcic cu Capul Kaliakra.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati