FOTO/ Cum arată cea mai nouă creșă din Sectorul 4, deschisă în fostul sediu al direcției de taxe și impozite

Clădirea în care a funcţionat Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale din strada Niţu Vasile, sector 4, a fost transformată în creşă, unde, de mâine, sunt aşteptaţi peste 100 de copii.

Noul spaţiu dat astăzi în folosinţă a fost obţinut ca urmare a reconversiei unei clădiri administrative aparţinând autorităţii locale, în cadrul programului pe care comunitatea Sectorului 4 îl derulează deja, de mai bine de patru ani, cu privire la punerea în siguranţă a tuturor clădirilor în care funcţionează unităţi de învăţământ.

Înainte de reconfigurare, clădirea a adăpostit timp de mai mulţi ani Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale, fiind închisă odată cu digitalizarea completă a serviciilor publice în Sectorul 4. Acum, a fost renovată complet şi adaptată special pentru a adăposti, în condiţii de maximă siguranţă şi confort sporit, peste 100 de copii ai Sectorului 4.

„Am început un proces extrem de interesant, şi anume de transformare a unor clădiri administrative, cum este şi cazul acestei clădiri, în care bucureştenii veneau şi îşi plăteau taxele şi impozitele locale, în creşă. De ce creşă? Pentru că target-ul pe care-l avem este acela ca, de la 1.000 de locuri pe care le avem disponibile pentru copii acum, să ajungem, în următorii trei ani, la 2.000 de locuri. Este un proiect ambiţios, dar până la jumătatea anului viitor vom ajunge de la 1.000, la 1.400, graţie noilor obiective pe care le deschidem. Aşadar, aşa cum ne-am obişnuit la deschiderea unui obiectiv, este normal şi este firesc să anunţăm o nouă iniţiativă. Iniţiativa pe care o avem este ca, în partea de sud a sectorului, lângă parcul Tudor Arghezi să construim, de la zero, o şcoală, o grădiniţă şi o nouă creşă. Sunt bucuros că astăzi suntem motorul Capitalei şi că polul de dezvoltare al Bucureştiului este aici, în Sectorul 4”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Prezent la acest eveniment, prefectul Capitalei s-a arătat extrem de mulţumit de investiţiile pe care comunitatea sectorului 4 le face în infrastructura şcolară.

„Nu trece o săptămână fără ca Sectorul 4 să arate că se poate. Este direcţia corectă pentru dezvoltare pentru orice administraţie. Ce vedem astăzi aici este, de fapt, o desprindere a unei administraţii de trecut şi vedem o privire către viitor. Faptul că aţi digitalizat Sectorul 4, astfel încât să fie nevoie de cât mai puţine spaţii pentru birouri şi pentru funcţionari, iar aceste spaţii să fie redate comunităţii, aşa cum trebuia de drept, este cel mai firesc şi mai corect lucru pe care o administraţie poate să-l facă astăzi, în anul 2023”, a declarat prefectul Capitalei, Rareş Hopincă.

Un astfel de mesaj a fost transmis comunităţii Sectorului 4 şi de către inspectorul şcolar general al Municipiului Bucureşti, Vlad Drinceanu.

„Sunt de remarcat oportunităţile pe care Sectorul 4 le oferă copiilor, părinţilor şi profesorilor. Deja a devenit o tradiţie ca primăria Sectorului 4 să se implice în dezvoltarea infrastructurii unităţilor de învăţământ”, a declarat acesta.

Noua creşă Degeţica, pe care comunitatea Sectorului 4 a inaugurat-o astăzi, este compartimentată astfel: la parterul clădirii sunt amenajate 5 grupe pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani, fiecare dintre grupe fiind împărţită în trei spaţii cu funcţiuni diferite – sală de curs, dormitor şi baie, iar la etaj, clădirea dispune de 4 grupe, ce vor funcţiona în regim de centru de zi.

Ca urmare a lucrărilor de reconfigurare, actuala clădire oferă copiilor şi cadrelor didactice o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi utili, precum şi o curte generoasă, de aproximativ 500 de metri pătraţi, ce a fost transformată în loc de joacă pentru prichindei. Clădirea este, de asemenea, eficientă energetic, având pe acoperiş un sistem modern de panouri fotovoltaice, ce vor susţine energia electrică necesară pentru funcţionare, atât în privinţa iluminatului, cât şi a ventilaţiei şi sistemului de tratare şi de purificare a aerului.

Noua creşă va oferi, totodată, şi un grad sporit de securitate, fiind supravegheată cu un modern sistem de camere video, montat atât în interior, cât şi la exterior.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati