FOTO Cum arată centrul de vaccinare anti-COVID din Grand Arena. În total, Primăria Sectorului 4 amenajează patru centre

Primăria Sectorului 4 amenajează patru centre de vaccinare anti-COVID pentru cetățenii din sector, cu 28 de puncte de vaccinare, a declarat primarul Daniel Băluţă în cadrul unui eveniment. Cele patru centre sunt amenajate în Grand Arena Mall, care devine operaţional, City Mall, Sun Plaza, respectiv în Palatul Copiilor.

Până la data de 1 februarie, toate documentele necesare omologării acestor centre de vaccinare vor fi depuse la DPS Bucureşti, a anunțat edilul Sectorului 4.

”Costurile pe care un asemenea centru de vaccinare le presupune sunt undeva la 20.000 de euro. Vorbim aici despre toate punctele de vaccinare pe care le vedem în această locaţie, o locaţie care încă de la început nu a avut nimic. Am avut un „open space”. Spaţiul în care ne găsim a fost oferit de Grand Arena Mall special pentru această campanie”, a declarat Daniel Băluţă, prezent la inaugurarea centrului de vaccinare.

Alături de edilul Sectorului 4 au fost prezenți Oana Nicolescu, directorul DSP Bucureşti, și Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, care au anunțat deschiderea a peste 200 de puncte de vaccinare în București, dintre care 20 vor fi operaționalizate în perioada imediat următoare.

În Bucureşti vor fi peste 200 de puncte de vaccinare

Oana Nicolescu, directorul DSP Bucureşti, a declarat că în Bucureşti sunt peste 200 de puncte de vaccinare care pot deveni active în cel mai scurt timp.

„Tot ceea ce a depins de noi – evaluarea spaţiului în prima fază – s-a realizat. Ulterior, am avut oportunitatea ca acest spaţiu să devină centru de vaccinare pentru cetăţenii din Sectorul 4. Ne dorim ca toate spaţiile pe care le-am identificat la nivelul Bucureştiului să devină operaţionale în cel mai scurt timp, dar acest lucru nu depinde de noi. În momentul de faţă avem la nivel de Bucureşti peste 200 de puncte de vaccinare pe care putem, în cel mai scurt timp, ca şi pe acesta, să le facem active”, a explicat ea.

Prefectul Capitalei a anunţat că în perioada imediat următoare vor fi operaţionalizate alte 20 de puncte de vaccinare.

„Suntem pregătiţi şi cu alte centre de vaccinare. În perioada imediat următoare putem să operaţionalizăm alte 20 de puncte de vaccinare. Am gândit împreună să deschidem puncte de vaccinare în toate sectoarele din Bucureşti, pentru a fi cât mai uşor pentru oricare cetăţean. Pentru etapa a doua şi a treia am gândit până la o capacitate de peste 200 de puncte de vaccinare în Bucureşti. Tot ce ne dorim este ca, atunci când vom avea cantităţile necesare de vaccin, să funcţionăm din plin şi să reuşim să vaccinăm întreaga populaţie a municipiului Bucureşti într-un termen cât mai scurt”, a declarat Traian Berbeceanu.

La final, atât Daniel Băluță cât și Traian Berbeceanu au lansat un apel către populație să se vaccineze și să respecte în continuare toate regulile impuse de autorități.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati