FOTO Sindicaliştii din Educaţie merg la discuţiile cu Klaus Iohannis. Mii de profesori, la poarta preşedintelui

Preşedintele Klaus Iohannis îi primeşte, marţi, la discuţii pe protestatarii din educaţie care au plecat din Piaţa Victoriei, îndreptându-se spre Palatul Cotroceni.

20.000 de profesori strigă la Palatul Cotroceni: „Nu cedăm!”

Cadrele didactice din întreaga ţară îşi strigă acum nemulţumirile la Palatul Cotroceni.

Potrivit unor surse, președintele Klaus Iohannis ar urma să-i primească pe protestatari. Cei trei lideri sindicali nu au fost anunțați oficial, aflând de la jandarmi că vor fi primiți la Cotroceni.

Liderii de sindicat au solicitat intervenţia de urgenţă a preşedintelui Klaus Iohannis, după ce, nici la întâlnirea de marţi cu reprezentanţii Guvernului cele două părţi nu s-au înţeles pentru închiderea conflictului.

„Acţiunile de protest continuă. Colegii noştri sunt singurii care vor decide momentul suspendării acestor acţiuni. Preşedintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneze situaţia din sistem va trebui să intervină în regim de urgenţă. Este rolul domniei sale de mediator” a subliniat, la Palatul Victoria, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Solicitările sindicaliştilor vizează majorări salariale de 20% în timp ce oferta autorităţilor are în vedere prime de 4.000 de lei pentru personalul didactic şi de 1.500 de lei pentru cel nedidactic.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati