FOTO Stadion istoric al Bucureştiului, transformat în WC de oamenii străzii

1
Foto: digisport.ro

În București au existat pe vremuri numeroase stadioane de cartier și baze sportive care au ajutat la dezvoltarea fotbalului și a sportului în general, însă multe dintre arenele respective au ajuns în paragină, potrivit digisport.ro.

Foto: digisport.ro

Un exemplu în acest sens este Stadionul Faur, aflat la capătul cartierului Pantelimon. Conform sursei citate, arena inaugurată în 1946 găzduia pe vremuri și competiții de dirt-track, nu doar meciuri de fotbal.

Foto: digisport.ro

Între timp arena a ajuns în paragină, iar astăzi se prezintă într-o stare deplorabilă.

Stadion istoric al Bucureştiului transformat în WC de oamenii străzii

Stadionul Faur avea o capacitate de 3000 de locuri, însă pe vremuri se înghesuiau aici și 5000 de oameni, la meciurile din Liga 2.

Foto: digisport.ro

Buruienile au acoperit aproape toată suprafața stadionului.

Aici juca pe vremuri echipa de fotbal a fabricii Faur, cunoscută pe vremuri și sub numele de Metalul București. Echipa Faur a dispărut în 2003, după ce a ajuns în Liga 3, iar autoritățile au lăsat stadionul de izbeliște.

Treptele aflate la intrarea pe stadion sunt acoperite în mare parte de gunoaie, iar într-un colț a fost improvizată o toaletă publică de către oamenii fără adăpost care frecventează zona.

1 COMENTARIU

  1. Pacat, mare pacat. Ce fac insa administratorii teritoriali ? Eu am fost sportiv legitimat, in adolescenta la o sectie a acestui club ‘Metalul Buc.’, intre 1976 – 1977… si regret sincer starea asta deplorabila, a acestui loc.
    Personal, am vazut degradarea acestui loc, ce include si alte cladiri, or le cuprindea candva, dar am crezut ca terenul a fost revendicat, iar noul proprietar, nu are bani de a investi. Daca insa Primariei ii revine sarcina, este dovada ca aolo se trateaza asta in felul oamenilor strazii, si trebuie sa se
    dea socoteala juridic.
    Locul poate fi reamenajat, si folosit pentru agrement, atat pe lac, cat si in jurul sau.
    Se pot face plimbari cu barca, yaht de mici dimensiuni or hidrobiciclete pe lac, sau se poate amanaja si un strand public, iar spre artera carosabila se pot face alte amenajari, ce sa cuprinda si locuri de joaca pt. copii, cu amenajori specifice, alaturi de terenuri de minigolf, sau popicicarie (in aer liber, or cu piste in sala), terenuri de minifotbal, handbal, baschet, volei, badminton, tenis de camp, or si mese de tenis de masa, sau sah, si table, acoperite sau nu, si chiar un carusel pentru copii, toate cu acces pe alei cu fantani arteziene, si flancate (or distinc facute dupa borduri specifice) de piste destinate biciclistilor, iar pe locul fostului teren de fotbal, se poate organiza un circuit de carting, or minicart. La intersectarea unora din alei putandu-se ridica si chioscuri, sau terase-restaurant, sau langa debarcader, or la intrarea principala in ansamblul de agrement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version